Home » Zorgverzekering opzeggen

Zorgverzekering opzeggen

Zorgverzekering opzeggen

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dit altijd bij dezelfde zorgverzekeraar is. Er is namelijk 1 moment in het jaar waar je kan overstappen van zorgverzekering. Dit is op 1 januari. De maanden hiervoor (november/december) heb je waarschijnlijk al enige zorgverzekeringen met elkaar vergeleken, waardoor je weet welke zorgverzekering je het jaar erop hebben wilt. Maar dan moet je wel je huidige zorgverzekering opgezegd hebben, en hoe gaat dat opzeggen van je zorgverzekering precies? Dat wordt op deze pagina uitgelegd.

Zorgverzekering opzeggen na 1 januari

Het is mogelijk om na 1 januari nog een nieuwe zorgverzekering te kiezen en af te sluiten (tot 1 februari, dus tot en met 31 januari), maar hiervoor zal je al wel je zorgverzekering opgezegd moeten hebben. Hiervoor heb je tot en met 31 december de tijd. Het opzeggen van je zorgverzekering kan je doen met een brief, al bieden enkele zorgverzekeraars ook het online opzeggen aan.

Automatisch zorgverzekering opzeggen

Als je een nieuwe zorgverzekering uit hebt gekozen voor 31 december, zal je nieuwe zorgverzekeraar de zorgverzekering van je oude zorgverzekeraar voor je opzeggen. Het opzeggen van je zorgverzekering gaat voor jezelf dan een soort van automatisch: je hoeft er zelf immers niks (of weinig) voor te doen. Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering is al genoeg.

Nieuwe zorgverzekering?

Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering te kiezen, en je ouder zorgverzekering op te zeggen. Bekijk dan onze homepage eens, waar een vergelijker staat. Daar kan je bijna alle zorgverzekeringen vergelijken en wellicht de ideale nieuwe vinden. Of gebruik daarvoor onze zorgvergelijker.

Zorgverzekering opzeggen
4.8 (96%) 5 votes
Geef mij een update als de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Geef mij een update als de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Gelukt! Bevestig je e-mailadres om updates te ontvangen.

Powered byRapidology