Zorgverzekering kiezen

Wil je een nieuwe zorgverzekering kiezen? Dan zal deze pagina je daarbij kunnen helpen. Hier vind je een aantal tips die het kiezen van een zorgverzekering makkelijker zullen maken, zodat je een zorgverzekering voor 2024 kan vinden die beter bij je past, en die ook je zorgverzekering goedkoper kunnen maken.

Een nieuwe zorgverzekering kiezen kan via onze zorgvergelijker.

 

Eigen risico veranderen

Een idee dat voor een hoop mensen zal gelden om premie te besparen, is het verhogen van je eigen risico. Als je verwacht dat je het komende jaar geen kosten voor de zorg zal maken, dan is het verhogen van je eigen risico wellicht een uitstekend idee. Door je eigen risico vrijwillig te verhogen, krijg je namelijk korting op je premie. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 250 euro per jaar. Het kiezen van de juiste zorgverzekering in 2024 kan je hierdoor wat extra geld opleveren. Of het verhogen van het risico slim is, ligt aan je eigen situatie.

Kinderen meeverzekeren

Kinderen tot 18 jaar worden gratis verzekerd onder de polis van de ouders. Als je partner een andere zorgverzekering heeft dan die je zelf hebt, dan is het een idee om je kind onder de meest uitgebreide zorgverzekering te plaatsen. Hierdoor zullen zij namelijk ook verzekerd zijn tegen de dingen waarvan de zorgverzekeringhouder zelf ook verzekerd is. Kies de zorgverzekering voor je kinderen bij de ouder die het best verzekerd is. Bijvoorbeeld met de ruimste dekking, of de juiste zorg voor het kind (denk bijvoorbeeld aan orthodontie).

Zorgverzekeraar kiezen

Iedere zorgverzekeraar is anders, en heeft ook een andere dekking. Hoewel de basisverzekering voor alle zorgverzekeraars hetzelfde zal zijn, zullen zeker de aanvullende zorgverzekeringen verschillen. Daarnaast is er ook nog het verschil van service, kwaliteit en zorgpremie tussen alle zorgverzekeraars. Als je een zorgverzekering gaat kiezen, let hier dan allemaal goed op. Via de vergelijker is het heel makkelijk om de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken, en zo te kiezen voor de beste zorgverzekering. Doe er vooral je voordeel mee.

Aanvullende tandartsverzekering kiezen

Een aanvullende tandartsverzekering is de meest gekozen aanvullende zorgverzekering. Bijna 80% van de Nederlanders zou over zo’n verzekering beschikken. Weet je van jezelf dat je gebit niet het beste gebit is, of dat je (of je kinderen) binnenkort aan een beugel begint, dan kan zo’n verzekering eventueel handig zijn om te kiezen. Als je om het half jaar naar de tandarts gaat, en eigenlijk altijd merkt dat er niks aan de hand is, dan zal het waarschijnlijk goedkoper zijn om die tandartsverzekering niet te kiezen. Hierdoor kan je een hoop geld besparen op je verzekering voor de zorg.

Zorgverzekering op tijd opzeggen

Wil je een nieuwe zorgverzekering kiezen? Zorg er dan voor dat je op tijd je huidige zorgverzekeraar opzegt, of dat je overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Je hebt tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen, maar je zorgverzekering moet wel voor 1 januari opgezegd zijn. Als je al voor 1 januari een nieuwe kiest, dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar het contract voor je op.

Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken zal waarschijnlijk toch wel de belangrijkste tip blijven voor bij het zorgverzekering kiezen. Bovenstaande tips hebben natuurlijk allemaal een beetje te doen met het vergelijken van de verzekeringen, maar doe dit wel goed. Tegenwoordig bestaan er handige tools om snel een overzicht te krijgen, maar ga ook zelf op onderzoek uit. Hierdoor zal je de beste zorgverzekering vinden en zo hopelijk het minste geld kwijt zijn.