Ook zorgverzekeraar Stad Holland verhoogt de zorgpremie voor 2021. In 2021 ga je bij de zorgverzekeraar 54 euro per jaar meer betalen (4,50 euro per maand extra). Daarmee komt de zorgpolis van Stad Holland op een premie van 133 euro per maand voor de zorgverzekering 2021.

De stijging is daarmee net wat kleiner dan het kabinet voorspelde, die een stijgen van 59 euro op jaarbasis had verwacht.

Stad Holland

Stad Holland is hiermee pas de tweede zorgverzekeraar die de nieuwe zorgpremie bekend heeft gemaakt. Eerder gaf DSW al aan de premie te verhogen met 78 euro op jaarbasis.

Stad Holland is behoort tot de zorgverzekeraar groep van DSW, en het is dus niet zo vreemd dat ook Stad Holland de premie voor 2021 verhoogt.

Overigen verzekeraars

Verder blijft het nog wachten op de overige zorgverzekeraars. Met name Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis (de vier grootste) zullen interessant zijn voor velen. Het is in lijn der verwachting dat die tot de laatste week zullen wachten met het bekendmaken van hun nieuwe premie.

Zorgverzekeraars die concurreren op de laagste prijs zullen helemaal tot het uiterste moment wachten.

De deadline voor het geven van de nieuwe premies ligt op 12 november 2020. Het is dus nog een week wachten totdat alle premies voor het nieuwe jaar bekend zullen zijn. Vanaf dat moment kan je ook je zorgverzekering vergelijken.