Zorgverzekering vergelijken 2021

Home > Zorgverzekering vergelijken 2021
Zorgverzekering vergelijken 2021

Voor de zorgverzekering 2021 zullen er ook weer een aantal veranderingen zijn. Op deze pagina houden we je op de hoogte over de veranderingen voor de zorgverzekering in 2021. Ook zal je binnenkort weer je zorgverzekering kunnen vergelijken. Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan een hoop geld besparen.

Laatste ontwikkelingen

Meer op de blog

Zorgverzekering vergelijken 2021

Als je op zoek bent naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021, is het handig om de zorgverzekeringen te vergelijken. Door te vergelijken kan je snel een overzicht krijgen van de verschillende opties die je hebt, en wat je kan besparen.

Aan de hand van de keuzes die je opgeeft in de zorgvergelijker, komen er zorgverzekeraars naar voren die bij je wensen passen. Zo wordt je zorgverzekering vergelijken voor 2021 erg makkelijk gemaakt. Je ziet namelijk in een oogopslag of je kan besparen.

Zorgvergelijker 2021 gebruiken

Het is verstandig om gebruik te maken van onze zorgvergelijker. Zo kan je sneller een beter overzicht krijgen van de mogelijkheden aan de hand van je wensen. Om de vergelijker te gebruiken, zijn er allereerst een aantal gegevens nodig. Denk daarbij aan je leeftijd en postcode. Hiermee is het mogelijk om de zorgverleners bij je in de buurt te vinden, en om te kijken of je aan aanvullende voorwaarden van de zorgverzekeraar moet voldoen.

Verder zal je kunnen opgeven hoe hoog je het vrijwillig eigen risico wilt. Neem je meer eigen risico, dan krijg je korting op je zorgverzekering. Maximaal kan je eigen risico 885 euro zijn. Per zorgverzekeraar verschilt het hoeveel korting ze je daarvoor geven.

Daarna is het verstandig om aan te geven of je ook aanvullende verzekeringen wenst in 2021. Zo kan je de zorgverzekering 2021 een stuk gerichter op je wensen aanpassen, en zal het resultaat van de vergelijking een persoonlijk beeld geven van je wensen.

Vergelijken en overstappen

In de uitkomst van de vergelijker worden de mogelijkheden van zorgverzekeraars getoond. Het grootste deel van de vergelijking voor je zorgverzekering 2021 is hier al gedaan. Zelf kan je besluiten om te kijken bij een zorgverzekeraar, of je bijvoorbeeld goedkoper uit kan zijn. De goedkoopste zorgverzekering staat standaard bovenaan de vergelijking.

Zorgverzekering 2021 veranderingen

Ieder jaar zijn er wat aanpassingen aan de zorgverzekering. Zo ook voor de zorgverzekering 2021. Die wijzingen hebben te maken met de basisverzekering, premie, eigen risico en zorgtoeslag.

Basisverzekering 2021

De veranderingen voor de basisverzekering zijn als volgt:

  • Langdurige klachten als gevolg van het coronavirus (covid-19) krijg extra zorg
  • Nieuwe kankermedicijnen (eierstokkanker en lymfeklierkanker)
  • Vervoer dagbehandeling diverse zorgprogramma’s

Zorgpremie 2021

Voor de zorgverzekering 2021 stijgt de nominale zorgpremie met 59 euro per jaar (naar 1.473 euro). Per zorgverzekeraar zal de stijging anders zijn. De nominale premie is enkel een richtlijn. Zo maakte DSW al bekend de premie te verhogen met 78 euro per jaar.

Zorgtoeslag 2021

De zorgtoeslag stijgt mee met de verhoging van de zorgpremie. Voor 2021 geldt daarbij het volgende:

  • + € 3,67 per maand voor alleenstaanden
  • + € 8,25 per maand voor gezinnen

Afhankelijk van de daadwerkelijke stijging van de zorgpremie zal de zorgtoeslag kunnen veranderen.

Eigen risico 2021

Ook voor de zorgverzekering 2021 blijft het eigen risico op 385 euro staan. Dit was een belofte van het kabinet. Na 2021 kan het wel zijn dat het eigen risico hoger wordt, gezien er verkiezingen in maart 2021 zullen plaatsvinden.