Bij zorgverzekeraar CZ zal je volgend jaar voor alle drie de zorgpolissen minder betalen. Waar verwacht werd dat elke zorgverzekeraar de premies zou verhogen, komt CZ met een relatief grote daling. De polissen dalen tussen de 3,85 en 5,50 euro per maand.

Daardoor wordt de goedkoopste zorgverzekering van CZ 66 euro goedkoper over jaarbasis. Wel verhoogt de verzekeraar de aanvullende verzekeringen iets.

Overzicht basisverzekeringen

Je kan bij CZ kiezen uit drie basisverzekeringen. De premie veranderingen daarvoor is als volgt:

  • Zorgbewustpolis: € 114,95 (- € 5,50) per maand
  • Zorg-op-maatpolis: € 120,95 (- € 3,85) per maand
  • Zorgkeuzepolis: € 127,45 (- € 4,20) per maand

De goedkoopste polis bij CZ is er vooral voor mensen die online hun zorg willen regelen, en dat prima vinden. Bij de volgende betaal je iets mer, maar kan je wel de dingen per post regelen. Ook zal je vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg bij de zorg-op-maatpolis iets hoger liggen. Bij de duurste verzekering van CZ heb je vrije keuze.

Voor de aanvullende verzekeringen betaal je ongeveer een euro per maand meer. Voor de duurdere pakketten (Top en Gezinnen) betaal je respectievelijk 2,95 en 3 euro per maand meer. De tandartsverzekeringen stijgen met 1,25 en 2,35 euro per maand naar 22,10 en 39,85 euro per maand.

Collectief verzekerd?

Als je collectief bent verzekerd bij CZ, dan is het wel mogelijk dat je zorgpremie volgend jaar stijgt. Dat heeft te maken met de korting die teruggebracht gaat worden.

De collectiviteitskorting was maximaal 10 procent voor de basisverzekering, maar die wordt gehalveerd. Je kan dus 5 procent aan korting verliezen, daardoor kan je toch duurder uitkomen.

Vergelijken en overstappen

Vandaag is de laatste dag dat de zorgverzekeraars hun premie bekend kunnen maken. Dat zal dus ook massaal gebeuren. Vanaf morgen zal het mogelijk zijn om je zorgverzekering te vergelijken. Zo vind je de beste zorgverzekering die goed bij je past, en waar je niet te veel voor betaalt.

Ook komt CZdirect vandaag nog (waarschijnlijk laat) met hun zorgpremie voor het nieuwe jaar. Dat label is dit jaar weer nieuw leven in geblazen door CZ.