Wederom zal Ziezo (onderdeel van Zilveren Kruis) in 2020 de goedkoopste zorgverzekering aanbieden. Het gaat hier om een basisverzekering bij maximaal eigen risico (885 euro). De Ziezo Selectief zorgpolis kan je dan afsluiten voor 83,25 euro per maand.

Kies je voor alleen een standaard eigen risico, dan is alleen Zekur goedkoper. Daar betaal je 101,95 euro per maand voor. De eerder genoemde polis van Ziezo kost bij een standaard eigen risico 105,25 euro per maand.

Overzicht basisverzekering

Bij Ziezo kan je kiezen tussen twee soorten basisverzekeringen. Het verschil zit hem in de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.

  • Ziezo Selectief: € 105,25 (+ € 3,30) per maand
  • Ziezo Basis: € 108,75 (+ € 2,80) per maand

Ook bij Ziezo zien we dus een stijging van de zorgpremie, al is die mild. Het komt redelijk overeen met de gemiddelde stijging van de andere zorgverzekeraars.

Let op zorgkeuze

Een voordelige zorgverzekering klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Toch is het goed om te weten waarom Ziezo (en bijvoorbeeld Zekur) zo’n goedkope zorgverzekering aan kunnen bieden. Het zit hem in de zorgkeuze.

Bij de Selectief polis van Ziezo heb je een beperkte keuze voor zorgverleners en ziekenhuizen. De locaties waar geen afspraken mee zijn gemaakt, zijn de niet-gecontracteerde zorgverleners. Als je daarnaartoe gaat voor planbare zorg, dan zal je geen volledige vergoeding krijgen. Bij dit soort polissen zit de vergoeding vaak zelfs erg laag.

Voor de Basis polis bij Ziezo heb je overigens wel de vrije keuze voor alle ziekenhuizen.

Aanvullende verzekering

Bij Ziezo kan je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen. Aanvullend 2 en Tand 2 worden per volgend jaar geschrapt.

De premies van de aanvullende verzekeringen blijven wel gelijk.

Vergelijken

Nu alle zorgpremies bekend zijn, zal het mogelijk zijn om de zorgverzekeringen te vergelijken. Vergelijk je zorgverzekering bijvoorbeeld via onze zorgvergelijker. Zo vind je de beste zorgverzekering voor jouw situatie.