Zorgverzekeraar Stad Holland heeft de premie voor de zorgverzekering 2020 bekend gemaakt. Daar stijgt de zorgpremie voor de basisverzekering met maar liefst 9,25 euro per maand. Op jaarbasis is dat 111 euro. Daardoor betaal je bij Stad Holland in 2020 128,50 euro premie per maand.

Ook Stad Holland verhoogt de premie aanzienlijk meer dan wat het kabinet voorspelde. Tijdens Prinsjesdag maakte het kabinet bekend een stijging van zo’n 3 euro per maand te verwachten.

Kijken we naar de laatste zes jaar van Stad Holland, dan is de maandelijkse premie met ruim 30 euro gestegen. Van 96 euro per maand (2014) naar 128,50 euro per maand (2020).

DSW

Na DSW is Stad Holland de tweede zorgverzekeraar die de zorgpremie bekend maakt. DSW verhoogde de premie al met 6 euro per maand.

Stad Holland is een onderdeel van het DSW concern. Zelf is het een kleine verzekeraar, waar zo’n 100.000 verzekerden bij aangesloten zijn.

Aanvullende verzekeringen

Stad Holland gaat ook de premies voor de aanvullende verzekeringen verhogen. Bij de verzekeraar heb je keuze uit zes soorten aanvullende verzekeringen. Daarvan verschillende de premies van 7,75 euro tot 67,25 euro per maand.

Wachten op andere verzekeraars

Dit is nu pas de tweede verzekeraar die de premies voor het volgend jaar bekend maakt. Over een ruime week, op dinsdag 12 november, moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor het aankomend jaar bekend hebben gemaakt.

Naar verwachting zullen de meeste verzekeraars weer tot laat wachten. Vooral de (online) prijsvechters zullen zo lang mogelijk willen wachten, om zo een scherpere premie aan te kunnen bieden dan de concurrentie.

Je zorgverzekering vergelijken zal dan mogelijk zijn vanaf 13 november. Bijvoorbeeld met onze zorgvergelijker.