Ook zorgverzekeraar ONVZ heeft de premie voor 2020 bekend gemaakt. Bij deze zorgverzekeraar stijgt de zorgpremie net iets meer dan 3 euro per maand. De stijging kot daardoor erg overeen met de verwachting van het kabinet. Hierdoor sluit je een zorgverzekering bij ONVZ af voor 133 euro per maand.

Het andere label onder ONVZ, PNOzorg, heeft dezelfde stijging en komt daarmee ook uit op 133 euro per maand aan premie.

Overzicht

Bij ONVZ heb je geen keuze uit een basisverzekering, ze bieden er namelijk maar eentje aan. Een restitutiepolis. Hierbij heb je vrije zorgkeuze.

De premie daarvan stijgt van 129,98 euro naar 133 euro per maand. Een stijging van 3,02 euro per maand dus.

Labels

ONVZ heeft ook de labels VvAA en PNOzorg onder zich. Waar ONVZ zich profileert als een zorgverzekeraar met vrije keuze voor iedereen, is PNOzorg een vrije zorgverzekering die zich meer richt op mensen binnen de creatieve sector. VvAA is een collectief die oorspronkelijk de naam Vereniging voor Artsen Automobilisten droeg. Dit collectief is er voor mensen in de zorg.

De premie van VvAA is nog niet bekend.

Aanvullend verzekeren

ONVZ staat er om bekend zeer uitgebreide aanvullende verzekeringen te hebben, en een goede service. Het lijkt een wat dure zorgverzekeraar, maar de reviews zijn zeer te spreken over de voorwaarden en service van de verzekering.

Zo zijn er uitgebreide vergoedingen voor tandartszorg, brillen en is het een van de weinige verzekeraars me een onbeperkte fysio vergoeding.

Deadline

Vandaag is de laatste dag waarop de premies voor 2020 bekend gemaakt moeten worden. Om klokslag middernacht zullen alle zorgverzekeringen bekend zijn. Het zal dan mogelijk zijn om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat kan je bijvoorbeeld via onze zorgvergelijker doen.