Bij VGZ gaat de meeste gekozen zorgverzekering volgend jaar iets minder geld kosten. Daar betaal je een euro minder per maand voor, waardoor de zorgpremie op 119,95 euro per maand uitkomt. De restitutiepolis van VGZ stijgt iets, naar 127,70 euro per maand.

Het is daarmee de derde grote zorgverzekeraar die de premies aankondigt. Net als CZ, niet helemaal in lijn der verwachting. Daar daalde de premie namelijk ook, waar het kabinet uit ging van een stijging van zo’n 3 euro per maand.

Overzicht basisverzekering

Bij VGZ kan je kiezen uit twee soorten basisverzekeringen. Een naturaverzekering, en een duurdere restitutieverzekering. De premie daarvan worden als volgt:

  • Ruime Keuze: € 119,95 (- € 1,-) per maand
  • Eigen Keuze: € 127,70 (+ € 0,70) per maand

Ook bij VGZ gaan de premies voor de aanvullende verzekeringen wel omhoog. Vooral de pakketten Goed, Beter en Best worden duurder in premie. Wel worden de dekkingen uitgebreid, waardoor je bijvoorbeeld meer dekking hebt voor fysiotherapie. Daarnaast stijgt de tandartsverzekering ook.

Verzekerd in collectief?

Als je een collectieve zorgverzekering hebt bij VGZ, dan is het wel aannemelijk dat je premie voor de zorgverzekering 2020 stijgt. Dat heeft te maken met de halvering van de collectiviteitskorting van 10 naar 5 procent. De overheid noemt de korting een sigaar uit eigen doos, en wil zo de collectiviteiten aanpakken.

Door de halvering van de korting, kan je premie met zo’n 5 euro per maand stijgen.

Overstappen van zorgverzekering

Vandaag, 12 november, moeten alle zorgverzekeraars hun zorgpremie bekend maken. Dat gebeurt dan ook massaal. Drie van de vier grootste zorgverzekeraars hebben hun premies al bekend gemaakt, en het is nu wachten nog op Zilveren Kruis.

Vanavond of zelfs deze nacht (voor 24:00) zullen ook de online prijsvechters hun premies onthullen. Het is vanaf morgen, 13 november, dan mogelijk om de zorgverzekeringen te vergelijken, bijvoorbeeld met onze zorgvergelijker.

Tot die tijd kan je ons premie overzicht in de gaten houden, die constant wordt geüpdatet.