FBTO heeft ook de zorgpremie bekend gemaakt voor 2020. Daar stijgt de zorgpremie fors, tot wel 84 euro per jaar (7 euro per maand). Hoewel dat wel meer in lijn ligt met de verwachtingen, is het wel iets anders dan de andere verzekeraars. Zo dalen bij VGZ en CZ de premies, en hebben andere verzekeraars als OHRA en Menzis een kleine verhoging.

Overzicht

Bij FBTO kan je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. Daarvan zijn de veranderingen in premie als volgt:

  • FBTO (natura): € 116,95 (+ € 7,-) per maand
  • FBTO (restitutie): € 122,50 (+ € 5,-) per maand

Waar FBTO vorige jaren nog tot de goedkoopste zorgverzekering behoorde, zullen ze dit jaar waarschijnlijk wel een stuk verder wegvallen als het gaat om lage premie.

Een wijziging bij FBTO is overigens dat je nu je eigen risico enkel nog kan verhogen met 200 of 500 euro, dus niet meer de stapjes er tussen in. Die andere opties worden ook zelden gebruikt, dus daar zullen weinig verzekerden last van ervaren.

Deadline

Vandaag is de deadline voor zorgverzekeraars om hun zorgpremie voor de zorgverzekering 2020 bekend te maken. Het overgrote deel van de zorgverzekeraars wacht ook tot de laatste dag om dat te doen.

De prijsvechters zullen naar verwachting tot het laatste moment wachten om hun premie bekend te maken. Het is daarna mogelijk om de verzekeringen te vergelijken. Dat kan bijvoorbeeld met onze zorgvergelijker. Zo vind je de zorgverzekering die het beste bij je past.

Vergelijk je zorgverzekering goed, op die manier betaal je niet te veel voor je zorgverzekering en heb je een zorgverzekering die goed aansluit om jouw wensen.