CZdirect zal in 2020 terugkomen als zorgverzekeraar. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat het label verder zou gaan als Just. Just profileerde zich als een nieuw soort verzekeraar, waar risico’s centraal stonden. Waarom dit besluit wordt gemaakt, is niet helemaal bekend. Vanuit de cijfers van Vergelijkjezorgverzekering.nl kunnen we in ieder geval melden dat er vorig jaar weinig interesse was voor de nieuwe verzekeraar, dat zal zeker meegespeeld hebben.

Just verdwijnt overigens niet, maar blijft bestaan. CZdirect komt er dus als nieuw label van CZ weer bij.

CZdirect in 2020

Heel veel wordt er nog niet prijs gegeven over de zorgverzekering bij CZdirect. Vooralsnog weten we in ieder geval dat het niet om een budgetpolis gaat, maar wel met een scherpe premie. CZdirect zou daarmee de goedkope zorgverzekering van CZ moeten worden.

Na 12 november zullen we zeker meer weten over de zorgverzekering van CZdirect, waaronder de zorgpremie. Uiterlijk die datum moeten de zorgverzekeraars namelijk hun premie bekend maken.

CZ geeft in ieder geval aan dat de verzekering aan drie dingen moet voldoen:

  • Lage premie voor de aanvullende verzekeringen.
  • Zelf kiezen van je huisarts en ziekenhuis.
  • Gratis toegang tot de services van CZ.

Aanvullende verzekeringen

Je kan bij CZdirect kiezen uit één basisverzekering. Qua keuze voor aanvullende verzekeringen zit je breder. Zo kan je kiezen voor 5 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. Op die manier kan je de dekking van je zorgverzekering 2020 nog een stuk verder uitbreiden.

De zorgverzekeraars doen er ook dit jaar weer lang over om de premie bekend te maken. We verwachten dat ze bij CZdirect ook tot het laatste moment (12 november) zullen wachten, net als alle andere (online) prijsvechters.