In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering te hebben. Zo’n zorgverzekering kan je bijvoorbeeld direct afsluiten bij de zorgverzekeraar, of je kan je door een collectief aanmelden. Het grootste deel van alle Nederlanders sluit de zorgverzekering af via een collectief. Bijvoorbeeld via de sportvereniging of de werkgever.

Voor de zorgverzekering 2020 gaat de collectiviteitskorting op de schop. De maximale korting op de basisverzekering wordt gehalveerd (van 10 naar 5 procent). Dat betekent dus dat een groot deel van de Nederlanders meer zal gaan betalen voor hun zorgverzekering, zelfs al zouden de premies van de zorgverzekeraar gelijk blijven (maar die lijken ook te stijgen).

Veel Nederlanders (zo’n twee-derde) zijn collectief verzekerd, om diverse redenen. In dit artikel zullen we een drietal mythes rondom de collectieve zorgverzekering behandelen.

Mythe 1: Een collectieve zorgverzekering is altijd het goedkoopst

Nee, een collectief hoeft helemaal niet de goedkoopste zorgverzekering te zijn. Het is inderdaad zo dat je korting krijgt op je verzekering, maar dat betekent nog niet dat je de goedkoopste verzekering hebt gekozen.

Dat komt omdat je bij een collectieve verzekering niet de keuze hebt uit een zorgverzekeraar. Die is vaak al bepaald. Toch verschillen de basisverzekering in premiekosten aanzienlijk per verzekeraar, en kan je ergens anders dus een stuk voordeliger uit zijn.

Omdat de zorgverzekeraar vaak al vast staat, heb je ook maar beperkte keuze uit aanvullende verzekeringen. Namelijk enkel die de verzekeraar aanbiedt. Hier zit vaak ook wel korting op, maar wellicht is de dekking niet voldoende of juist te veel voor je situatie.

Mythe 2: De basisverzekering is uitgebreider in bij een collectieve verzekering

Ook onjuist. De overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering, en die is bij elke basisverzekering hetzelfde. Welke zorgverzekeraar je ook kiest, en of je nou een collectief hebt of niet. Wel kan het zijn dat een verzekeraar een extra dekking biedt vanuit het collectief, dat zal je na moeten vragen bij het collectief.

Verder is het ook belangrijk om te weten of je te maken hebt met een natura- of restitutiepolis. Daar komt vaak een groot premieverschil vandaan, en kan invloed hebben op je vergoeding per zorgverlener.

Mythe 3: Een collectieve verzekering via je werkgever is verplicht

Ook niet waar. Als je werkgever een collectieve zorgverzekering aanbiedt, dan heb je zelf de keuze of je daarop ingaat of niet. Hoewel het natuurlijk makkelijk is om toe te zeggen, kan het beter voor je zijn om zelf op zoek te gaan naar een zorgverzekeraar die wellicht een betere zorgverzekering voor je heeft, omdat die beter bij je wensen past.

Tip: vergelijk goed

Het blijft belangrijk, vergelijk je zorgverzekering. Op die manier vind je namelijk de zorgverzekering die het beste bij jou past, en waarvoor je het minste betaalt.

Uiteindelijk kan het natuurlijk zo zijn dat een collectieve zorgverzekering voordeliger is voor jou situatie. Maar dat zal niet het geval zijn bij alle Nederlanders die op het moment verzekerd zijn via een collectief. Bekijk daarom goed de verschillende opties, bijvoorbeeld via onze zorgvergelijker.