Zorgverzekering vergelijken 2020

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2020

Zorgverzekering vergelijken 2020 is weer handig om te doen. De zorgverzekering verandert namelijk weer op een aantal punten. Op deze pagina lees je de laatste ontwikkelingen en veranderingen voor de zorgverzekering 2020. Zodra de premies bekend zijn, kan je de zorgvergelijker gebruiken om een vergelijking te maken.

De basisverzekering is overal hetzelfde, maar toch verschillen de premies per verzekeraar wel flink. Dit kan zijn doordat ze meer zorgverleners gecontracteerd hebben, of gewoon omdat ze duur zijn. Ook verandert de aanvullende dekking ieder jaar weer. Dit is allemaal te vinden in onze zorgvergelijker. Zo helpen wij je met het vinden van de goedkoopste zorgverzekering voor 2020.

Laatste ontwikkelingen

Meer op de blog

Zorgverzekering vergelijken 2020

Ook voor de zorgverzekering 2020 zal het vergelijken van je zorgverzekering interessant zijn. Hoewel we op het moment nog niet de zorgpremie van de verschillende zorgverzekeraars weten, is de kans weer aannemelijk dat de verschillen groot zullen zijn. Daar kan je gebruik van maken, om geld te besparen op je zorgverzekering.

Gezien de kosten voor de zorg nog altijd blijven stijgen, verwachten we ook dat de zorgpremie voor aankomend jaar gaat stijgen. Dit komt mede door:

  • Nieuwe medicatie (en overige toevoegingen) voor in het basispakket.
  • Vergrijzing in de populatie, waardoor meer mensen zorg nodig zullen hebben.

Wijzigingen zorgverzekering 2020

De belangrijkste veranderingen voor de zorgverzekering 2020 zijn als volgt:

  • Zorgpremie stijgt naar verwachting met 37 euro.
  • Zorgtoeslag stijgt mee, en compenseert voor de stijging bij lage inkomens.
  • De basisverzekering wordt op een aantal punten weer uitgebreid. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een logeervergoeding.
  • De collectieve zorgverzekering gaat langzaamaan verdwijnen. De maximale korting op een collectief halveert naar 5%.
  • Het eigen risico blijft ongewijzigd op 385 euro.

Vergelijk je zorgverzekering

Je zorgverzekering vergelijken in 2020 is ook zeker weer de moeite waard. Je kan op die manier makkelijk kijken of je iets kan besparen, om vervolgens te besluiten of je de overstap maakt. Vergelijkjezorgverzekering.nl helpt je graag met het vergelijken van je zorgverzekering in 2020.

Met onze zorgvergelijker wordt het vergelijken je heel makkelijk gemaakt. Je maakt een vergelijking op basis van je wensen, en we tonen je verzekeringen die daar aan voldoen op basis van premie, met de goedkoopste zorgverzekering als eerste. Als je overstapt, wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd en heb je nog 14 dagen bedenktijd.

Overzicht data

Onderstaande data zijn interessant voor de zorgverzekering in 2020:

17 september 2019

Op deze datum is er dit jaar Prinsjesdag. Hier maakt de overheid de wijzigingen bekend voor de zorgverzekering van aankomend jaar. Ook geven ze een idee wat de zorgpremie gaat doen.

24 september 2019

Een week na Prinsjesdag maakt DSW traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend. Deze geeft een beter beeld van de prijsveranderingen dan wat de overheid op Prinsjesdag meldt.

12 november 2019

De laatste dag waarop de zorgverzekeraars hun premie bekend mogen maken. Hierna zal het daarom ook mogelijk zijn om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

31 december 2019

Laatste dag van het jaar, en de laatste dag om over te stappen waarbij je oude zorgverzekering automatisch voor je opgezegd wordt. Het merendeel wacht altijd tot het einde, maar je kan natuurlijk ook eerder overstappen.

31 januari 2020

Als je handmatig je zorgverzekering hebt opgezegd voor 31 december 2019, dan is dit de uiterlijke datum waarop je een nieuwe zorgverzekering gekozen moet hebben.