Het is vandaag, 31 december, de laatste dag dat je kan vergelijken voor de zorgverzekering 2019. Wil je nog overstappen van zorgverzekering, dan zal je dit vandaag moeten doen. Tot en met middernacht heb je de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Je nieuwe zorgverzekeraar zal dan nog je oude zorgverzekering opzeggen.

Snel je zorgverzekering vergelijken voor 2019? Bezoek dan onze vergelijker.

Zie: Zorgvergelijker.

Zorgpremie stijgt

Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben aangegeven dat de zorgpremie aankomend jaar omhoog gaat. Bij de ene is de stijging echter wel heftiger dan bij de ander.

Hierdoor is er een enorm prijsverschil ontstaan tussen de basisverzekeringen van de verzekeraars. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste zorgverzekering is daardoor ruim 400 euro op jaarbasis.

Daarom kan het erg interessant zijn om je zorgverzekering te vergelijken.

Vergelijken

Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met het vergelijken van je zorgverzekering, dan kunnen we je hier nog kort op weg helpen.

  • Polistype: Bedenk wat voor een type polis interessant voor je is. De goedkoopste daarin is vaak een budgetpolis, maar die is wel beperkt. Een restitutiepolis geeft je vrije zorgkeuze, maar is over het algemeen wel de duurste. Zie hier voor een uitgebreide uitleg.
  • Eigen risico: Wat doe je met het eigen risico? Als je die verhoogt geeft de zorgverzekeraar je korting op de premie. Wel draag je dan dus meer eigen risico. Zie hier of dit interessant voor je is.
  • Basisverzekering: De basisverzekering dekt standaard al vele vormen van zorg. Het is goed om te weten wat voor een zorg door de basisverzekering wordt gedekt. Dat vind je hier.
  • Aanvullende verzekering: Is de dekking van de basisverzekering niet voldoende voor je? Dan kan je de zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering.

Als je weet wat je wilt met je zorgverzekering, dan kan het vergelijken beginnen. Dit doe je met onze zorgvergelijker makkelijk en snel.

Bekijk: Onze zorgvergelijker.

Net overgestapt?

Heb je een nieuwe zorgverzekeraar gekozen en ben je overgestapt? Dan is het goed om met het volgende rekening te houden:

  • Je nieuwe zorgverzekeraar zegt de ouder zorgverzekering op.
  • De nieuwe zorgverzekering gaat in per 1 januari.
  • Je behoudt het recht van 14 dagen bedenktijd. Als je dat doet, ga je terug naar je oude ziektekostenverzekering.
  • Het is mogelijk dat je dubbele premie betaalt voor een maand. Dit wordt automatisch teruggestort, maar is goed om in de gaten te houden.