Het zorgcollectief FNV/Menzis stopt per 1 januari 2019.Na een samenwerking van 13 jaar wordt het aflopende contract niet verlengd. Dit maken beide organisaties bekend.

Zorgcollectief

In 2006 werd dit collectief in het leven geroepen, om ook voor mensen een collectief te bieden die dat niet via hun werkgever konden krijgen. Hierdoor kon je als FNV lid korting krijgen op de zorgverzekering (basis- en aanvullende verzekering) bij Menzis.

Het collectief loopt af in december 2018.

Menzis en FNV hebben het afgelopen jaar gesprekken gevoerd over de verlenging van het collectief. Volgens het FNV heeft Menzis doen besluiten om de samenwerking stop te zetten. De reden daarachter omdat de visie op zorg en randvoorwaarden voor samenwerking veranderd zijn.

Afgelopen jaar heeft FNV geprobeerd om met meerdere verzekeraars een nieuw collectief op te starten, zonder succes. Daarom zal voor de zorgverzekering 2019 dit collectief niet meer bestaan.

En nu?

Mocht je verzekerd zijn via het collectief van FNV/Menzis, dan zullen de voordelen per 1 januari 2019 vervallen.

Medio november zal je een polis ontvangen van Menzis, waarbij ze je een aanbod doen om verzekerd te zijn bij Menzis. Hier gelden de collectieve kortingen dan niet meer.

Je hoeft natuurlijk niet verzekerd te zijn/blijven via Menzis. Je kan ook besluiten om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen.

Op deze site van FNV/Menzis vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Zorgverzekering vergelijken

In de aankomende weken zullen ze zorgverzekeraars hun nieuwe zorgpremies voor 2019 bekend maken. Ze hebben tot 12 november de tijd om dat te doen. Vervolgens zal het mogelijk zijn om de nieuwe zorgverzekeringen voor 2019 te vergelijken.

Je zorgverzekering vergelijken kan heel gemakkelijk via onze zorgvergelijker. Daar vul je je wensen in, en de vergelijker toont je de verzekeringen die aan je eisen voldoen, met de goedkoopste zorgverzekering bovenaan. Zo kan je makkelijk zien of de verzekering van Menzis beter bij je past, of dat je toch liever een andere zorgverzekering kiest.