Dit jaar zijn er een aantal zorgcollectieven gestopt, denk bijvoorbeeld aan die van FNV en Menzis. Het is goed mogelijk dat je bij zo’n soortgelijk collectief zat, welke na dit jaar stopt. Ook kan het zijn dat je van baan wisselt, waardoor je geen onderdeel meer bent van de collectieve zorgverzekering van je werkgever.

Dan zal je voor 2019 iets nieuws moeten vinden, want je mag niet onverzekerd zijn. Tot en met 31 december kan je een zorgverzekering vergelijken voor 2019 en afsluiten.

Nieuwe collectief?

Je kan op zoek gaan naar een nieuwe collectieve zorgverzekering. Dit kan bijvoorbeeld zijn van je (nieuwe) werkgever, je sportclub of andere organisatie waaraan je verbonden bent.

Als je collectieve zorgverzekering wordt opgezegd, zal je van de zorgverzekeraar hierover bericht krijgen. Hier zullen zij je een alternatief aanbieden, om er zo voor te zorgen dat je bij dezelfde verzekeraar blijft.

Dit kan echter ook een goed moment zijn om eens te kijken naar je zorgverzekering en zorgwensen. Je kan je zorgverzekering vergelijken aan de hand van je wensen met onze zorgvergelijker.

Collectief niet altijd goedkoper

Veel mensen zitten bij een collectief omdat ze korting krijgen. Die korting hoeft niet meteen te betekenen dat dit de voordeligste keuze voor je is. De goedkoopste zorgverzekering vinden is meer dan alleen korting krijgen. Zo is het namelijk dat je veel betaalt voor een uitgebreide dekking, waardoor je oververzekerd kan zijn.

Ook de overheid is bezig om het aantal collectieven terug te dringen. Zo noemen ze de kortingen die gegeven worden fictief, en een sigaar uit eigen doos. Voor de zorgverzekering 2020 staan daarom een paar veranderingen op de agenda.

Vergelijken via onze vergelijken is altijd gratis, en geeft je meteen een overzicht of je ergens goedkoper uit kan zijn of dat je momenteel wel gewoon goed zit. Hierdoor kan je de beste zorgverzekering voor jou vinden.

Zie ook: Onze zorgvergelijker 2019.