Home » Zorgverzekering 2019 » Politiek ziet graag winstverbod zorgverzekeraars

Politiek ziet graag winstverbod zorgverzekeraars

5 september, 2018|0 Reacties

Een paar partijen in de Tweede Kamer, PvDA, SP en CDA, zien graag een wet welke ervoor zorgt dat zorgverzekeraars geen winst mogen maken. Volgens Trouw is er een nieuw wetsvoorstel in de maak die hiervoor zal zorgen.

Hierdoor zullen de inkomsten uit de zorgpremie betalingen gebruikt worden voor de zorg of een verlaging van de zorgpremie.

Verzekeraars keren geen winst uit

Momenteel is er niet een verzekeraar die winst uitdeelt aan zijn aandeelhouders. Ook is er maar een verzekeraar met aandeelhouders, Achmea. Dit stelt bovendien in een reactie dat ze werken zonder winstoogmerk en geen plannen hebben om winst uit te keren.

Daarom lijken de plannen van bovengenoemde partijen op symboolpolitiek. In werkelijkheid zal zo’n wet geen veranderingen brengen aan het huidige klimaat.

Voorkomen van winstuitkering

Momenteel wordt er dus geen winst uitgekeerd. Dat zegt op zich niks over of ze dit in de toekomst ook niet doen. Daarom zijn veel politieke partijen toch wel voor dit plan. Hierdoor voorkomt men dat dit in de toekomst wel gebeurt.

Mocht het winstverbod voor zorgverzekeraars feit worden, dan kunnen zij de laatste stap naar een vrije markt niet zetten. Iets wat in het verleden wel was beloofd.

Tweede versie

Eerder, in 2017, werd een eerste voorstel voor deze wet aangenomen in de Tweede Kamer. De Eerste Kamer hield dit toen echter tegen. Dit omdat de plannen lastig waren uit te voeren.

Kamerlid Renske Leijten (SP) zegt dat de inhoud nog steeds staat, en ze nog steeds graag een winstverbod ziet.

Politiek ziet graag winstverbod zorgverzekeraars
4 (80%) 2 votes

Over de auteur: Guido

Dagelijks houd ik mij bezig met de veranderingen en nieuwe ontwikkelingen binnen de zorgverzekering. Met mijn kennis en kunde probeer ik deze informatie toegankelijk te maken voor de lezers van Vergelijkjezorgverzekering.nl.

Geef een reactie