Home » Zorgverzekering 2019 » Paracetamol uit basisverzekering 2019

Paracetamol uit basisverzekering 2019

5 juni, 2018|0 Reacties

De pijnstiller paracetamol zal niet langer door de basisverzekering worden vergoed. Omdat de kosten zo laag zijn (ongeveer een euro per week), heeft het ministerie van Volksgezondheid besloten om hiervoor geen vergoeding meer te bieden. Hierdoor is er een besparing van 20 miljoen per jaar.

Reumapatiënten zijn minder blij met dit nieuws. Zij slikken dagelijks zware paracetamol, en worden volgens het reumafonds daardoor ook hard geraakt door dit besluit. Zij zullen nu per jaar tot wel 200 euro meer betalen.

Drogist en supermarkt

Naast paracetamol zullen ook andere middelen niet meer vergoed worden. Dat zijn middelen die wel voorgeschreven kunnen worden door de arts, maar die gewoon vrij verkrijgbaar zijn bij de supermarkt en de drogist. Denk daarbij aan middelen zoals voedingssupplementen, vitaminen, mineralen etc.

Dit was ook al een advies van het Zorginstituut Nederland, afkomstig uit 2016. Die wordt nu dus opgevolgd.

Besparing

Zoals gezegd zal dit besluit een besparing van zo’n 20 miljoen euro opleveren. Het geld dat daarbij vrijkomt zal gebruikt gaan worden voor patiënten die veel moeten bijbetalen voor hun medicijnen, bijvoorbeeld ADHD medicatie.

Het Reumafonds is minder blij met deze verandering. “Nadat eerder al fysiotherapie uit het pakket gehaald werd, is dit de zoveelste klap”, aldus het Reumafonds. Volgens het fonds komt de kostenbesparing nu volledig voor rekening van reumapatiënten, die nu zo’n 80 tot 200 euro extra per jaar kwijt zijn.

Paracetamol uit basisverzekering 2019

Over de auteur: Guido

Dagelijks houd ik mij bezig met de veranderingen en nieuwe ontwikkelingen binnen de zorgverzekering. Met mijn kennis en kunde probeer ik deze informatie toegankelijk te maken voor de lezers van Vergelijkjezorgverzekering.nl.

Geef een reactie

Geef mij een update als de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Geef mij een update als de nieuwe zorgpremies bekend zijn.

Gelukt! Bevestig je e-mailadres om updates te ontvangen.

Powered byRapidology