Het is sinds gister mogelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Omdat alle premies bekend gemaakt zijn, kunnen we ook per zorgverzekeraar zien wat je volgend jaar gaat betalen voor de zorgverzekering. Daaruit blijkt dat de verschillen groter zijn dan ooit.

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering is voor 2019 namelijk 423 euro! Dat gaat om de basisverzekering met het verplichte eigen risico van 385 euro. Omdat het om de basispolis gaat, is er eigenlijk geen verschil in dekking.

Wel moet gezegd worden dat het verschil hiertussen wel zit tussen een budget en restitutiepolis. Bij de ene heb je weinig/minder keuze uit zorgverleners, waar je bij de ander vrije zorgkeuze hebt. Desalniettemin zijn ook de prijsverschillen tussen dezelfde polissen groot.

Zie ook: Overzicht zorgpolissen.

Premie

Zo betaal je bij ZEKUR voor de budgetpolis 98,50 euro per maand. Bij onder anderen Zilveren Kruis en Pro Life ben je voor een restitutiepolis 133,75 euro per maand kwijt.

Het verschil daartussen is 35,25 euro per maand. Of 423 euro per jaar.

Ook als we kijken naar andere polissen met veel of vrije zorgkeuze, bijvoorbeeld de combinatiepolis van Ditzo of de restitutiepolis van OHRA zien we nog grote verschillen met die van Zilveren Kruis.

Bij Ditzo en OHRA betaal je respectievelijk 109,95 en 116,30 euro per maand. Ook dit is 23,80 en 17,45 euro per maand (285,60 & 209,40 euro per jaar ) goedkoper.

Het loont dus zeker de moeite om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan je bijvoorbeeld doen met onze zorgvergelijker.

Aanvullend

De premieverschillen gelden natuurlijk niet alleen voor de basisverzekeringen. Ook voor de aanvullende verzekeringen zijn de verschillen tussen de zorgverzekeraars groot.

Bij de aanvullende verzekeringen geldt namelijk ook nog dat de zorgverzekeraars vrij zijn om de inhoud te bepalen. De overheid doet dat voor de basisverzekering. Het is daarom voor een aanvullende zorgverzekering minder logisch om direct af te gaan op de goedkoopste premie.

Met behulp van onze zorgvergelijker is het wel mogelijk om de inhoud van de verzekeringen te vergelijken. Daarnaast toont die natuurlijk de premies. Hierdoor kan je vergelijken aan de hand van de zorgbehoeftes die je verwacht voor aankomend jaar, of waar je zeker voor verzekerd wilt zijn.

Meer: Bekijk onze zorgvergelijker en vergelijk zelf.