CZdirect, onderdeel van zorgverzekeraar CZ, zal per 1 januari 2019 een nieuwe naam dragen: Just. Naast de naamsverandering zal de verzekeraar ook de zorgverzekering zelf wat anders insteken.

Als we de website mogen geloven, dan denkt Just in risico’s in plaats van vergoedingen. Dit zou je zorgverzekering wat anders maken. Volgens Just wordt het hierdoor een stuk eenvoudiger.

Hierbij moet je denken aan het feit dat je geen vaste vergoedingen meer zal krijgen voor uitgaves die je kan plannen. Dat zijn vergoedingen voor brillen/lenzen of reisvaccinaties, om een paar voorbeelden te noemen. Just noemt dit geen echte risico’s, omdat je die kan plannen.

Zorgverzekering bij Just

Bij Just kan je net als bij andere zorgverzekeraars een basisverzekering kiezen, en daarbij nog een aanvullende verzekering. Bij Just zijn die als volgt ingedeeld:

  • Er is een basisverzekering (Just Basic) die je kiest bij deze verzekeraar. De zorgpremie daarvan is nog onbekend. Die zal uiterlijk 12 november bekend zijn.
  • Dan is er een aanvullende verzekering (Just Live). Deze aanvullende verzekering heeft een net wat andere insteek. Zo zijn de zorg uitgaves die je kan plannen niet vergoedt (brillen of reisvaccinaties). Hierdoor betaal je als klant niet mee aan deze kosten van andere verzekerden. Vergoeding voor fysiotherapie of mondzorg krijg je na een ongeval. Zo krijg je 16 behandelingen fysiotherapie per ongeval. Ongeacht hoe vaak je iets overkomt. Het is hierdoor aannemelijk dat de premie wat lager zal liggen. Ook hiervan is de premie nog niet bekend, dit zal ook uiterlijk 12 november gebeuren.
  • Als laatste heb je nog de keuze voor een tandartsverzekering (Just Smile). Voor controles en behandelingen krijg je daar 75% vergoed van het wettelijke tarief (tot maximaal € 250 per jaar). Dit bijvoorbeeld voor periodieke controles, gebitsreiniging of een wortelkanaalbehandeling.

Naast de zorgverzekering, biedt Just haar klanten ook diverse kortingen en extra’s. Zo hebben ze kortingen op zorg die je niet vergoed krijgt (brillen of reisvaccinaties) en kunnen ze je helpen om dat slimmer te regelen. Verder kunnen ze je helpen met het behouden van een gezonde levensstijl, waar ze op hun blog over zullen schrijven.

Klant van CZdirect?

Per 1 januari zal CZdirect overgaan in Just. De basisverzekering zal Just Basic worden. Op de site is te lezen dat het helemaal aan jezelf is of er iets voor je verandert op het gebied van aanvullende verzekeringen.

Zo kan je besluiten om die aanvullende verzekeringen van CZdirect te houden (Start, Basic, Extra of Tand). Ook voor de aankomende jaren. Je kan ook besluiten om over te stappen naar de aanvullende verzekering van Just. Als je klant blijft bij CZdirect maak je ook aanspraak op de kortingen en extra’s van Just klanten.

Ook Just blijft onderdeel van zorgverzekeraar CZ.

Lees hier meer over op Just.nl.