Veel mensen die deze dagen overstappen van zorgverzekering, hebben als belangrijkste reden de zorgpremie. De premie is de afgelopen jaren flink gestegen. Ook voor de zorgverzekering 2019 stijgt deze weer. Er zijn zorgverzekeraars die je een korting of speciale actie aanbieden, om jou te overtuigen om voor hun zorgverzekering te kiezen.

Een aantal jaren terug kon je nog kiezen uit talloze cadeau’s en cashback acties. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is echter tegen dat soort acties, en daarom zie je tegenwoordig wat andere kortingen. Iets als een iPhone weggeven wordt tegenwoordig niet echt meer geaccepteerd.

Overzicht van kortingen

In onderstaand overzicht vind je de kortingen van de zorgverzekeraars die je in de zorgvergelijker van Vergelijkjezorgverzekering.nl vindt.

Zorgverzekeraar Korting
Bewuzt (UnitedConsumers) Tandongevallenverzekering
Ditzo Pechvogelhulp (tot € 10.000)
HEMA 10% korting in alle HEMA winkels
Nationale Nederlanden 7% online korting
OHRA 8% online korting
ONVZ 3% en 7% korting in ledencollectief
VGZ (UnitedConsumers) 10% online korting
Zorg en Zekerheid 5% korting (singles)
Zorgdirect 3% online korting

Zoals je ziet zijn er best nog wat zorgverzekeraars te vinden die je een mogelijkheid geven om minder te betalen voor de zorgpremie 2019. Vaak is dit in combinatie met het nemen van een online zorgverzekering. Dan gaat alles via de website of app van de zorgverzekeraar.

Korting via collectief

Zo’n twee derde van alle Nederlanders zijn verzekerd via een collectief. Dat kan bijvoorbeeld via je werkgever of sportvereniging.

Voor veel mensen klinkt zo’n korting leuk, want dan denkt men minder te betalen. Het kan echter ook heel goed zijn dat er een andere verzekering voor je is die eigenlijk beter bij je past.

Eerder kwam het consumentenprogramma Radar ook al tot die conclusie. Gemiddeld zou je bij een collectiviteit namelijk 120 euro per jaar te veel betalen.

Door snel te vergelijken via onze zorgvergelijker kan je zien waar je de goedkoopste zorgverzekering voor jou situatie kan vinden.

Korting op andere manier

Zorgverzekeraars geven ook op andere manieren korting op je zorgpremie. Namelijk via het eigen risico en het betalen van je zorgpremie per jaar.

Als je je eigen risico verhoogt, dan zal je premie dalen. Dat is ongeveer met de helft van het bedrag waarmee je het verhoogt. Verhoog je je eigen risico dus maximaal (500 euro), dan zal je ongeveer 250 euro korting krijgen op je jaarpremie bij de zorgverzekeraar. Gebruik onze zorgvergelijker voor een duidelijk overzicht.

Ook kan je kiezen om je premie per jaar te betalen in plaats van maandelijks. Zie hier de kortingen bij een jaarbetaling.