Home » Zorgverzekering 2018 » Zorgeloos start toch niet als zorgverzekeraar

Zorgeloos start toch niet als zorgverzekeraar

10 oktober, 2017|0 Reacties

Een aantal jaar (twee) geleden werd Zorgeloos aangekondigd als een alternatieve zorgverzekering. Bij de zorgverzekering van Zorgeloos zou de klant op de eerste plaats staan. De bedoeling was dat de zorgverzekering op deze manier menselijker, makkelijker en goedkoper werd. In een mail naar de leden meldt Zorgeloos dat dit plan financieel helaas niet haalbaar is, en dat het vanaf 1 januari 2018 als coöperatie verder gaat.

Financieel lastig

Het is voor buitenstaanders lastig om tot de zorgverzekering markt toe te treden, zo blijkt ook nu weer. Zorgeloos geeft namelijk als reden aan dat ze het financieel gezien niet rond kunnen krijgen.

Door de privatisering van de zorgverzekeringsmarkt, dienen zorgverzekeraars minimaal 1.000 euro aan buffer hebben per verzekerden. Zorgeloos had 19.000 leden, wat een buffer van 19 miljoen euro betekent. Verder zijn er nog tal van bureaucratische voorwaarden.

Zorgeloos zou wel nog geprobeerd te hebben om met andere (zorg)verzekeraars samen te werken, maar die pogingen mochten niet baten. Volgens Zorgeloos heeft dat te maken met het feit dat de huidige markt niet geïnteresseerd is in de punten van Zorgeloos om de verzekerde centraal te stellen.

Verder als coöperatie

Zorgeloos zou toch nog in een andere vorm verder gaan, namelijk als zogenaamde coöperatie. Dit zal per 1 januari 2018 ingaan.

Dit betekent dat Zorgeloos samen met een aantal andere sponsors een organisatie wordt aangemaakt die dezelfde uitgangspunten heeft als Zorgeloos. Vanuit daar zal het mogelijk worden om een inkoopcoöperatie te starten, waardoor de leden verzekerd zijn bij een bestaande zorgverzekeraar. Door de tussenpersoon van Zorgeloos, zal de verzekeraar zich aan bepaalde afspraken houden. Zo is het idee.

In januari hoopt Zorgeloos meer van zich te laten horen hierover.

Overigens is er in 2018 wel een nieuwe toetreder tot de markt: IptiQ. Een tijdje terug kondigde het bedrijf aan de labels Promovendum, National Academic en Besured over te nemen.

Over de auteur: Guido

Dagelijks houd ik mij bezig met de veranderingen en nieuwe ontwikkelingen binnen de zorgverzekering. Met mijn kennis en kunde probeer ik deze informatie toegankelijk te maken voor de lezers van Vergelijkjezorgverzekering.nl.

Geef een reactie