Zorg en Zekerheid verlaagt zorgpremie 2018

8 November, 2017|0 Comments

Ook Zorg en Zekerheid zal de zorgpremie voor 2018 wat laten dalen, net als eerder DSW (en dochterondernemingen van DSW) al hebben gedaan.

Tegen de verwachting in daalt bij Zorg en Zekerheid voor alle drie de basisverzekeringen, met maximaal 12 euro per jaar. Deze premiedaling kan het concern inzetten door gebruik te maken van 33 miljoen euro aan eigen reserves, of zo’n 87 euro per verzekerde. Daarnaast zullen de zorgkosten minder hard stijgen dan verwacht.

Premie basisverzekering

Voor de basisverzekeringen bij Zorg en Zekerheid ga je volgend jaar de volgende premies betalen:

  • Zorg Gemak Polis (combinatiepolis) € 103,95 per maand (-0,65 euro per maand)
  • Zorg Zeker Polis (naturapolis) € 114,95 per maand (-1,- euro per maand)
  • Zorg Vrij Polis (restitutiepolis) € 118,45 per maand (-0,50 euro per maand)

Premie aanvullende verzekeringen

In tegenstelling tot de basisverzekering, stijgen de premies voor de aanvullende verzekeringen wel licht. Gemiddeld gaat dat om 2,9%.

Via de natura- en restitutiepolis (de Zorg Zeker en de Zorg Vrij polis) is het mogelijk om acht verschillende aanvullende verzekeringen te nemen. De combinatiepolis (Zorg Gemak) heeft één keuzemogelijkheid.

12 november

Verzekeraars hebben nog tot en met zondag 12 november aanstaande om de zorgpremies van de zorgverzekeringen bekend te maken. Tot op heden hebben alleen het (relatief) kleine DSW en nu dus Zorg en Zekerheid gedaan.

Deze verzekeraars hebben nu in ieder geval al wel de toon gezet voor de andere (grote) verzekeraars, door de premie tegen de verwachtingen in omlaag te doen. Na zondag zullen alle premies bekend zijn, en is het mogelijk om te beginnen met een vergelijking voor 2018. Je zorgverzekering vergelijken kan je vanaf maandag doen met behulp van onze zorgvergelijker.

Zorg en Zekerheid verlaagt zorgpremie 2018
5 (100%) 1 vote

Leave A Comment