VGZ gaat de zorgpremie voor komend jaar met 39 euro verhogen, wat neerkomt op een maandelijkse stijging van 3,25 euro. Dit geldt voor zowel de natura als de restitutiepolis. De budgetpolis komt daarbij te vervallen. Dit betekent dat je volgend jaar respectievelijk 116,20 en 112,20 euro per maand gaat betalen bij VGZ voor de basisverzekering.

Door de afschaffing van de goedkoopste polis van de zorgverzekeraar, lijkt VGZ een duidelijk signaal af te willen geven naar de prijsvechters. Klanten die deze polis (de Goede Keuze polis) hadden, zullen een verhoging van 11,25 euro per maand krijgen, doordat zij worden overgeheveld naar de naturapolis (genaamd Ruime Keuze) van 116,20 euro per maand.

Basisverzekering premie

De premies voor de basisverzekeringen bij VGZ in 2018 zijn als volgt:

  • VGZ Ruime Keuze (naturapolis):  € 116,20 per maand
  • VGZ Eigen Keuze (restitutiepolis): € 122,20 per maand

De premies voor de aanvullende verzekeringen blijven gelijk vergeleken met 2017, behalve het Jong basis pakket dat iets stijgt.

Deadline premies

Na CZ en Menzis is VGZ de derde grote verzekeraar (van de vier) die de premie voor aankomend jaar bekend heeft gemaakt. Waar Menzis de premie gelijk houdt, stijgen die van VGZ en CZ ongeveer even hard.

Verzekeraars hebben nog tot uiterlijk 12 november om de nieuwe premies bekend te maken. De prijsvechters zullen ook pas op dat moment hun premie bekend maken, om zo tot de goedkoopste te horen. Vanaf maandag zal het dan mogelijk zijn om alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.