Home » Zorgverzekering 2018 » Eerste veranderingen basisverzekering 2018

Eerste veranderingen basisverzekering 2018

14 June, 2017|0 Comments

Ieder jaar verandert er wel iets aan de basisverzekering. Ook voor de zorgverzekering 2018 worden weer veranderingen verwacht. Afgelopen week heeft Minister Schippers een voorstel gestuurd naar de Tweede Kamer waarin al de eerste veranderingen in genoemd worden. Daar blijkt verder ook uit dat de er niks uit de basisverzekering gaat. Dit is allemaal nog niet definitief. De definitieve wijzigingen worden tijdens Prinsjesdag op dinsdag 20 september 2018 bekend gemaakt.

Vergoeding oefentherapie artrose

Uit het voorstel blijkt dat er een vergoeding voor patiënten met artrose aan de knie- en heupgewrichten komt. Momenteel moeten de patiënten zelf de behandeling daarvoor betalen (tenzij ze aanvullend verzekerd zijn), maar dat lijkt voor 2018 te gaan veranderen. De basisverzekering 2018 zou de eerste 12 behandelingen gaan vergoeden. Wel betekent dit dus dat de patiënt het eigen risico moet gaan betalen voor de behandelingen (mits het eigen risico in dat jaar nog niet opgebruikt is). In 2017 bedraagt het eigen risico 385 euro. Wat daarmee in 2018 gaat gebeuren, is onbekend.

Vergoeding vervoer immuuntherapie

Een andere vergoeding die vanaf 2018 vanuit de basisverzekering vergoed lijkt te worden, is het ziekenvervoer voor immuuntherapie. Deze vorm van therapie wordt gebruikt bij kankerpatiënten. De vergoeding zal gaan gelden voor zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling in het ziekenhuis. Omdat deze vergoeding ook vanuit de basisverzekering komt, zal ook hier een eigen risico over betaald moeten worden.

Zoals gezegd zijn deze veranderingen nog niet definitief, en kunnen er nog extra veranderingen bijkomen. De definitieve inhoud van de basisverzekering 2018 zal tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt worden. Ook zal hier bijvoorbeeld het eigen risico voor 2018 officieel bekend gemaakt worden. Vervolgens kunnen de zorgverzekeraars de zorgpremies bepalen, waarna het mogelijk zal zijn om de zorgverzekeringen te vergelijken.

Eerste veranderingen basisverzekering 2018
4 (80%) 1 vote

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.