Kerst is ondertussen al voorbij en de laatste dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent ook dat dit een van de laatste kansen wordt om een nieuwe zorgverzekering te vinden voor 2017. Tot en met 31 december kan men nog zorgverzekeringen vergelijken en overstappen van zorgverzekeraar. Je hoeft zelf alleen een nieuwe zorgverzekering te vinden; je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude zorgverzekering op. Je kan ook zelf je zorgverzekering opzeggen, dan heb je tot en met 31 januari om een nieuwe te vinden.

Dit jaar zijn de zorgpremies sterker dan ooit gestegen, waardoor het heel interessant kan zijn om de zorgverzekeringen te vergelijken. Je zal in ieder geval niet alleen zijn, naar verwachting zullen ruim een half miljoen Nederlanders ook in de laatste dagen van het jaar nog overstappen.

Besparen op zorgverzekering

Wil je ook weten wat je kan besparen op een andere zorgverzekering? Maak dan eens gebruik van onze zorgvergelijker. Met de zorgvergelijker 2017 kan je heel snel een overzicht krijgen van interessante zorgverzekeringen voor jou. Aan de hand van een aantal filters kan je namelijk zelf bepalen wat je in de zorgverzekering zou willen hebben, en wat daarvoor de zorgpremie wordt.

Als je online overstapt (via bijvoorbeeld onze zorgvergelijker of via de telefoon), dan heb je 14 dagen bedenktijd. Deze bedenktijd loopt ook nog voor in het nieuwe jaar, dus geldt ook als je pas op 31 december overstapt.

Toch nog een maandje extra na kunnen denken over een nieuwe zorgverzekering? Zeg dan je huidige zorgverzekering handmatig op, en je hebt tot en met 31 januari 2017 om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.