OHRA

Contactgegevens OHRA

Telefoonnr.: 0256 – 400 40 40
Website: https://www.ohra.nl
Adres: Postbus 40000
6803 GA Arnhem

Bekijk website

OHRA behoort tot een van de oudste verzekeringsmaatschappijen in Nederland, dat opgericht werd in 1925 onder de naam Onderlinge ziektevereniging der Hoogere Rijks-Ambtenaren.

OHRA zorgverzekeringen behoort momenteel tot de CZ Groep, en heeft ruim 800.000 klanten. Veel van die klanten hebben een OHRA zorgverzekering afgesloten.

De zorgverzekering bij OHRA is een restitutiepolis met vrije artsenkeuze. Zo kan je overal terecht voor je zorg. Online kan je binnen mijn OHRA inloggen om je gegevens te bekijken, declaraties in te dienen en meer.

OHRA zorgpremie

Zoals gezegd biedt OHRA één soort basisverzekering aan. De premie van die basisverzekering kan je in onderstaande tabel vinden, over de jaren heen. Natuurlijk kan je de OHRA zorgverzekering ook uitbreiden met een aanvullende verzekering. Daardoor vergroot je de dekking van je zorgverzekering, maar zal je wel meer premie moeten betalen. Hieronder een overzicht van de premie van de basisverzekering bij OHRA, met het verplicht eigen risico:

JaarBudgetNaturaRestitutie
2024--€ 145,60
2023--€ 135,95
2022--€ 129,45
2021--€ 126,75
2020--€ 116,50
2019--€ 116,30
2018--€ 107,95
2017--€ 104,55
2016--€ 96,10
2015--€ 91,87
2014--€ 88,19
2013--€ 97,30

Voor meer informatie over een OHRA zorgverzekering, kan je kijken op de OHRA website.

Mijn OHRA declaraties

Makkelijk en snel declareren kan je bij OHRA doen door in te loggen op de website. Ook hebben ze een OHRA app waarbij je je rekeningen kan uploaden en declaraties meteen kan indienen. Een andere mogelijkheid is om deze per post op te sturen.

De voordelen van de app is dat je met je smartphone heel makkelijk declaraties kan indienen. Ook kan je ze snel volgen, want de declaraties worden binnen een uur afgewerkt. Inloggen op Mijn OHRA kan je ook nog doen als je per 1 januari overgestapt bent naar een andere zorgverzekeraar.

Vrije zorgkeuze

Met een OHRA zorgverzekering, heb je zelf de keuze om een zorgverlener te kiezen. Dit is de vrije zorgkeuze die OHRA aanbiedt. Hierbij maakt het bijvoorbeeld niet uit of OHRA afspraken heeft met die zorgverlener. Hierdoor kan je altijd bij dezelfde vertrouwde zorgverlener blijven. Deze polis staat ook wel bekend als een restitutiepolis.

Wil je een zorgverzekering van OHRA afsluiten, bekijk dan voor meer informatie op hun website. Mocht je nog niet zeker weten welke zorgverzekering je af wilt sluiten, probeer dan de zorgverzekeringen te vergelijken. Zo vind je bijvoorbeeld een makkelijke zorgvergelijker op vergelijkjezorgverzekering, waar je snel een overzicht zult krijgen voor interessante zorgverzekeraars. Deze kan je vergelijken op de punten die je zelf van belang vindt, waardoor er wellicht de beste zorgverzekering uit zal komen.

Declaraties bij OHRA

Declareren kan je bij OHRA op diverse manieren doen. Je kan online declaraties aangeven in Mijn OHRA, je kan de OHRA app downloaden en daar de declaraties indienen of gebruik maken van post. Er is geen voorkeur, al zou het voor jezelf het makkelijkst kunnen zijn om het via de app te doen. Op die manier kan je makkelijk op de hoogte blijven van de afhandeling. Als je dit per post doet, gaat er best een tijd overheen.

OHRA review plaatsen

Help anderen door het schrijven van een beoordeling over deze zorgverzekeraar. Ook kan je hiermee de zorgverzekeraar helpen, aangezien die zijn diensten kan verbeteren.

Laat een review achter

Wat anderen zeggen... Laat een review achter
Sorteer op:

Geef als eerste een review

Review
/ 5
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}