Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor ziekenhuisbevalling? In het overzicht op deze pagina vind je per zorgverzekeraar de mogelijkheid om je extra te laten verzekeren voor een ziekenhuisbevalling.

Lees ook: Zorgverzekering bij zwangerschap.

Vergoeding basisverzekering

Tijdens de zwangerschap krijg je de keuze (mits alles gaat zoals het hoort) of je in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen. Bij een thuisbevalling worden de kosten van de verloskundige gedekt door de basisverzekering. Voor een ziekenhuisbevalling (de zogenaamde poliklinische behandeling zonder medische noodzaak) wordt een gedeelte door de basisverzekering gedekt. Er heerst een eigen bijdrage voor de verloskamer. In 2019 was dit een bedrag tussen 350-400 euro. Bij een geboortecentrum betaal je een vast bedrag van 357,85 euro (2019).

Bij een poliklinische bevalling met medische noodzaak (bijvoorbeeld door complicaties), dan worden de kosten wel gedekt door de basisverzekering. Daar geldt dus ook geen eigen bijdrage voor.

Aanvullende verzekering

Het is mogelijk om je aanvullend te laten verzekeren voor een ziekenhuisbevalling. De vergoeding zal dan (een deel van) de eigen bijdrage vergoeden.

In het onderstaande overzicht kan je de mogelijkheden per zorgverzekeraar vinden.