Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor thuiszorg? Op deze pagina vind je een overzicht van zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor thuiszorg.

Thuiszorg is er voor de mensen die een handicap, ziekte of andere beperking hebben. Thuiszorg helpt bijvoorbeeld met het huishouden, persoonlijke verzorging en begeleiding. Dit zal vaak een paar uur per week zijn, en kan kort- of langdurig zijn.

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt het grootste deel van thuiszorg. Wel zal je te maken hebben met een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van een aantal dingen:

  • Iedereen van 18 jaar of ouder betaalt een eigen bijdrage voor thuiszorg.
  • De hoogte kan per gemeente verschillen.
  • De hoogte is afhankelijk van het verzamelinkomen (van jezelf + van je partner).
  • De hoogte is afhankelijk van het aantal personen in het huishouden.
  • De hoogte is afhankelijk van het soort (en hoeveel) zorg er nodig is.

Via de website van het CAK is het mogelijk om deze eigen bijdrage te berekenen. Dat kan via deze link.

Soms is het niet nodig om een eigen bijdrage te betalen. Dat is bijvoorbeeld voor kinderen onder de 18 jaar. Daarnaast betaal je ook geen eigen bijdrage voor zorg als je in een instelling verblijft.

Aanvullende verzekering

Het is soms mogelijk om je extra te verzekeren voor de eigen bijdrage uit de thuiszorg. In onderstaande tabel kan je de mogelijkheden vinden, inclusief de extra maandpremie voor de aanvullende zorgverzekering.