Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor tandartskosten? Op deze pagina vind je een overzicht van zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor tandartskosten.

De tandartskosten kunnen erg oplopen. Vanuit de basisverzekering is de dekking niet heel groot, zeker niet voor volwassenen. Daarom ook zo gek nog niet dat de tandarts verzekering een van de meest gekozen aanvullende verzekeringen is.

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering is zoals gezegd redelijk beperkt voor volwassenen. Er wordt dus wel onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen tot 18 jaar. Zie hieronder:

Tot 18 jaar:

  • Vergoeding voor: 1 consult per jaar, vullingen, mondhygiëne en een aantal andere standaardbehandelingen.
  • Geen vergoeding voor: orthodontie, implantaten, kronen, bruggen, bleken, inlays. Vanuit de aanvullende verzekering is het wel mogelijk om deze te laten verzekeren.

Vanaf 18 jaar:

  • Vergoeding voor: chirurgische tandheelkundige hulp, 75% vergoeding voor kunstgebit (eens in de vijf jaar)
  • Geen vergoeding voor: de rest. Waar je tot je 18e nog verzekerd was voor enkele ingrijpen, ben je na je 18e niet meer verzekerd. Daarvoor kan je voor een aanvullende tandartsverzekering kiezen.

Vergoeding tandartsverzekering

Vanuit de aanvullende tandartsverzekering heb je recht op meer vergoedingen. Het is altijd goed om na te gaan per zorgverzekeraar wat er precies wordt vergoed. Ook is het handig om te kijken hoe hoog de vergoeding is (vaak iets in de vorm van 75% van 500 euro). Daarnaast dien je te letten op medische selectie: word je direct toegelaten tot de aanvullende verzekering, of dien je daarvoor eerst wat extra gegevens door te sturen.

In onderstaande tabel zie je de vergoeding voor een tandartsverzekering per verzekeraar. Ook in de zorgvergelijker is het mogelijk om een filter voor een aanvullende tandartsverzekering in te voeren. Zo wordt er een vergelijking gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de extra wensen.