Ben je op zoek naar een zorgverzekering je een vergoeding geeft voor steunzolen? Op deze pagina vind je een overzicht met de vergoedingen per verzekeraar voor steunzolen.

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen zijn vaak losse inlegzolen in de schoen, die speciaal zijn aangemeten voor de vorm van de voet. Steunzolen kunnen helpen bij diverse klachten in de voeten en enkels, maar ook voor de knieën, heupen en zelfs rug. Uiteindelijk zal het doel zijn om de voetstand te verbeteren, waardoor je beter gaat lopen. Hierdoor zullen veel klachten verminderen of verdwijnen.

Voor een vergoeding voor de podotherapeut, kijk je op de podotherapie vergoeding pagina.

Kosten steunzolen

De prijs voor een paar steunzolen ligt tussen de 100 en 200 euro. De kosten lopen zo uiteen, omdat de steunzolen op maat gemaakt moeten worden. Omdat iedereen verschilt in de wensen voor de inlegzolen, is er een verschil in vorm en materialen. Daardoor kunnen de steunzolen kosten hoger of lager uitvallen.

Vergoeding aanvullende verzekering

Uit de basisverzekering is er geen vergoeding voor steunzolen. Er zijn wel zorgverzekeraars die een vergoeding bieden uit de aanvullende verzekering.

Let daarbij goed op wat de maximale vergoeding is. Die verschilt namelijk per verzekeraar. Ook is het goed om te kijken wat je aan premie betaalt. Als je verder niks uit zo’n aanvullende verzekering gebruikt, moet je je afvragen of je niet beter de schoenzolen zelf kan betalen.

Vergoeding per verzekeraar

In onderstaande tabel vind je een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering.