Op zoek naar een vergoeding voor een snurkbeugel? Wij vertellen je hier meer over de (MRA) snurkbeugel, en hoe je in aanmerking kan komen voor een vergoeding uit je zorgverzekering.

Als je erg heftig snurkt of last hebt van slaapapneu, kan een snurkbeugel uitkomst bieden. Een vergoeding hiervoor krijgen ligt eraan waarvoor je de anti snurk beugel nodig hebt.

Wat is een snurkbeugel?

De snurkbeugel helpt in eerst instantie tegen slaapapneu. Mensen met slaapapneu kunnen in hun slaap plots stoppen met ademen.

Een MRA-beugel (Mandibulair Repositie Apparaat) helpt je om te blijven ademen gedurende je slaap. Ook helpt zo’n beugel je om snurken tegen te gaan. Daarom staat het ook wel bekend als een anti snurk beugel, of gewoon een snurkbeugel.

Vergoeding basisverzekering

Je hebt recht op een vergoeding uit de basisverzekering als je Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) hebt. Dit dient te worden beoordeeld door een arts.

Als je een snurkbeugel alleen tegen het snurken wilt, dan heb je geen recht op een vergoeding uit de basisverzekering.

Vergoeding aanvullende verzekering

Wil je wel zo’n beugel gebruiken tegen het snurken, dan kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering.

Sommige verzekeraars bieden een vergoeding voor een deel van de kosten die je hebt bij de aankoop van een snurkbeugel. Zie onderstaand overzicht.