Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor podotherapie? Op deze pagina vind je een overzicht van zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor de podotherapeut.

Wat is podotherapie?

Podotherapie komt van het Grieks woord ‘pous’ wat ‘voet’ betekent. Het is dus een therapeut die de voeten behandeld. In België noemt men dit een podoloog, maar in Nederland is dat weer een ander beroep. Op deze pagina behandelen we daarom enkel de podotherapeut.

De podotherapeut kan je helpen als je bijvoorbeeld last hebt van je voeten of enkels, maar kan ook uitkomst bieden bij pijn aan de knieën, rug of heupen. Naast de behandeling, kan de podotherapeut je ook adviseren in hulpmiddelen zoals speciale schoenen of steunzolen.

Vergoeding podotherapie basisverzekering

Vanuit de basisverzekering krijg je niet zomaar een vergoeding voor de podotherapeut. Je hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering voor podotherapie als je last hebt van een diabetische voet met een verhoogd tot zeer hoog risico op wonden.

Dat risico wordt bepaald volgens de Simms-classificatie. Die loopt van 0 tot en met 3. Een vergoeding kan je krijgen bij een classificatie van 1 t/m 3.

Vervolgens kan er een pedicure ingeschakeld worden om verdere behandelingen uit te voeren.

Vergoeding aanvullende verzekering

Vanuit de aanvullende verzekering kan je je extra dekken tegen podotherapie. Sommige verzekeraars hebben de vergoeding voor podotherapie samen met die van steunzolen of andere hulpmiddelen voor je voeten.

De vergoeding die zorgverzekeraars bieden, verschillen sterk. Let daarom goed op de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de premie die je extra betaalt. Voor de polisvoorwaarden kan je contact zoeken met de zorgverzekeraar.

Vergoeding per verzekeraar

In onderstaande tabel kan je de vergoedingen per zorgverzekeraar vinden.