Wil je een zorgverzekering hebben die een vergoeding biedt voor een pedicure? Op deze pagina vind je een overzicht met zorgverzekeraars die voor pedicure een vergoeding bieden.

Pedicure kan heel handig zijn als behandeling voor verschillende voet gerelateerde klachten. Daarnaast wordt pedicure natuurlijk vaak gebruikt voor het mooi maken en houden van de voeten. Voor pedicure zal je geen vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering ontvangen als je geen last hebt van voetklachten.

Vergoeding basisverzekering

Een vergoeding voor pedicure kan je krijgen uit de basisverzekering. Dan dien je wel last te hebben van voetklachten. Die klachten bepalen je profielen. In totaal zijn er vier profielen, waarbij een hoger profiel aangeeft dat je meer klachten hebt.

Standaard (bij profiel 1, 2, 3 en 4) heb je dan recht op:

  • Jaarlijkse voetonderzoek door pedicure
  • Onderzoek door podotherapeut

Als je in profiel 2, 3 of 4 zit, heb je ook recht op:

  • Extra controles
  • Voetzorg voor het behandelen/voorkomen van huidzweren

In een hoger profiel, 3 en 4, heb je daarnaast ook recht op podotherapie.

Aanvullende verzekering

Als je niet in aanmerking komt voor een vergoeding uit de basisverzekering, dan kan je ook nog beroep doen op een aanvullende verzekering. Daaruit bieden de zorgverzekeraars ook diverse vergoedingen.

Bijvoorbeeld voor mensen die een hartinfarct hebben gehad, mensen met reumatoïde artritis, dwarslaesie of diabetes.

Vraag bij je zorgverzekeraar na welke voorwaarden zij exact hebben. Dat kan je ook doen door de polisvoorwaarden te lezen.

Vergoeding per verzekeraar

In onderstaande tabel kan je de vergoedingen van zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering voor pedicure vinden.