Op zoek naar de vergoedingen voor osteopathie? Op deze pagina geven we je meer informatie over osteopathie, en hoe je een vergoeding uit je zorgverzekering kan krijgen.

Osteopathie behoort tot de alternatieve geneeswijzen, en heeft als doel om de bewegingsverlies in spieren, weefsels en gewrichten te herstellen.

Hoe werkt osteopathie?

Vanuit de osteopathie wordt gedacht dat het lichaam continu in beweging is. Zowel bewust als onbewust. Omdat alles met elkaar verbonden is, merk je het als er ergens de bewegelijkheid wordt verstoord. Dit kan lokaal zijn, maar ook op een andere plek in het lichaam. Osteopathie helpt met het vinden van de oorzaak en de oplossing ervan.

Omdat de klachten ook op een andere plek in het lichaam ontstaan kunnen zijn dan waar je ze voelt, wordt het hele lichaam door de osteopaat onderzocht. Hierna worden er technieken toegepast om het bewegingsverlies te verhelpen.

Vergoeding aanvullende verzekering

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor osteopathie. Vanuit de aanvullende zorgverzekering bieden verzekeraars wel een vergoeding. Vaak valt dit onder de vergoeding uit de alternatieve geneeswijzen.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, dien je wel aan voorwaarden te voldoen. De meest voorkomende voorwaarden is dat de osteopaat aangesloten is bij een erkend register. Dat is het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) of Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF).

Informeer vooral bij je zorgverzekeraar hoe het zit met de voorwaarden. Of lees er zelf de polisvoorwaarden op na.

Vergoeding per verzekeraar

In onderstaande tabel vind je de vergoeding van de zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering.