Wil je een zorgverzekering hebben die een vergoeding biedt voor orthomoleculaire geneeskunde? Op deze pagina vind je een overzicht met zorgverzekeraars die voor orthomoleculaire geneeskunde een vergoeding bieden vanuit de aanvullende verzekering.

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Voedingsgeneeskunde is een wat makkelijker woord voor orthomoleculaire geneeskunde, en houdt zich bezig met voedingsstoffen (vitamines, mineralen, vetzuren etc.) om zo de gezondheid van het lichaam zo goed mogelijk te laten blijven of maken.

Orthomoleculaire geneeskunde kan helpen bij o.a.: overgewicht, hooikoorts, migraine, hoge bloeddruk, botontkalking of een tekort aan voedingsstoffen.

Vergoeding orthomoleculaire geneeskunde

De basisverzekering geeft geen vergoeding voor orthomoleculaire geneeskunde, maar bijvoorbeeld wel voor de eerste drie uur voor dieetadvies, iets wat men wellicht ook in plaats van orthomoleculaire geneeskunde kan/wil gebruiken.

Als je een aanvullende verzekering met een vergoeding voor orthomoleculaire geneeskunde wilt, dan zal je vaak aan de voorwaarde moeten doen dat de zorgverlener bij de beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) aangesloten is. Lees altijd de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar goed na, zodat je weet wat je kan verwachten.

In onderstaand overzicht vind je de vergoedingen per zorgverzekeraar voor orthomoleculaire geneeskunde.