Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor ooglidcorrectie? Op deze pagina vind je een overzicht van zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor een (boven)ooglidcorrectie.

Waarom een ooglidcorrectie?

Zodra de huid rondom de ogen minder elastisch wordt, kan het zijn dat de oogleden wat uitzakken. Hierdoor kan een deel van de pupil overlapt worden, en zie je dus minder. Ook kan het zijn dat het bovenooglid op de wimper ligt. Om dit tegen te gaan, kan je kiezen voor een (boven)ooglidcorrectie. Dit is zelfs een van de meest uitgevoerde (cosmetische) operaties, en kan door het hele land gedaan worden.

Basisverzekering ooglidcorrectie vergoeding

Zorgverzekeraars kunnen de kosten van een ooglidcorrectie vergoeden uit de basisverzekering. Dit gaat om het consult, de bovenooglidcorrectie en de nacontrole. Je dient een medische noodzaak te hebben voor een vergoeding. Die kan je krijgen als:

  • De bovenoogleden zijn sinds de geboorte al verslapt of verlamd. Dit kan door een chronische ziekte of geboorteafwijking zijn.
  • Het bovenooglid hangt minimaal 1 millimeter boven de pupil bij normaal, ontspannen, recht vooruitkijken.

Voor een onderooglidcorrectie zal je geen vergoeding krijgen uit de basisverzekering. Dit omdat dit m een cosmetische behandeling gaat.

Aanvullende verzekering vergoeding

Ook vanuit de aanvullende verzekering kan je soms aanspraak maken op een bovenooglidcorrectie. Ook hierbij gelden voorwaarden. Die kunnen per verzekeraar verschillen. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe ze dat precies doen. In het algemeen zijn de voorwaarden als volgt:

  • Het bovenooglid bedekt de pupil voor minimaal één derde.
  • Er is een beperking in het (zijwaartse) gezichtsveld door het bovenooglid.

In onderstaand overzicht kan je de vergoedingen per zorgverzekeraar voor een ooglidcorrectie vinden.