Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding voor ooglaseren? Op deze pagina vind je een overzicht van zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor een ooglaserbehandeling.

Wat is ooglaseren

Als je een bril of lenzen nodig hebt om alles scherp te kunnen zien, maar niet altijd meer een bril/lenzen wilt dragen, dan kan een ooglaserbehandeling je daarbij helpen. Met ooglaseren kan je bij- en verziendheid laten corrigeren, waardoor je geen bril meer nodig hebt.

Dit gebeurt door met een laser de bolling van je hoornvlies te veranderen. Daardoor wordt de afwijking van je gezichtsvermogen (gedeeltelijk) hersteld).

De ogen laseren is niet altijd mogelijk. Een alternatief is dan een lensimplantatie. Daarbij wordt er een lens voor je huidige lens geplaatst, of wordt je huidige lens vervangen.

Methodes voor ooglaseren

Er bestaan diverse middelen om een ooglaserbehandeling uit te laten voeren. Dat kan met:

  • Lasek
  • Lasik
  • Intralasik
  • Epi-Lasik

Kosten ooglaseren

De kosten van ooglaseren kunnen heel erg verschillen. Dat hangt af van de methode die gebruikt wordt, de complexiteit van de behandeling en per behandelaar zit er ook een verschil.

Daarom is het lastig om te kosten vooraf te bepalen. Ga uit van een kostenplaatje dat ergens tussen de 1500 en 3000 euro ligt.

Zorgverzekering ooglaseren vergoeding

De basisverzekering kan een vergoeding bieden voor ooglaseren. Het gaat dan wel alleen bij een medische indicatie. Die kan enkel worden gegeven als het verschil tussen beide eigen erg groot is (4 dioptrieën) en je geen contactlenzen kan dragen.

Aanvullende verzekering vergoeding

Een vergoeding voor ooglaseren kan je ook uit de aanvullende verzekering krijgen. Een aantal zorgverzekeraars bieden die mogelijkheid. De kosten zullen echter slechts voor een deel worden vergoed. Je zal zelf altijd mee moeten betalen.

Zorgverzekeraars hebben vaak wel voorwaarden voordat zij een vergoeding bieden. Dit komt vaak neer op:

  • De arts dient opgenomen te zijn in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).
  • De arts is lid van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG).

Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar om op de hoogte te zijn van de vergoeding die ze bieden onder welke voorwaarden.

Vergoeding per zorgverzekeraar

In onderstaand overzicht vind je zorgverzekeraars die een vergoeding bieden voor een ooglaserbehandeling.