Wil je een zorgverzekering met een vergoeding voor natuurgeneeskunde? In onderstaand overzicht vind je de vergoedingen per zorgverzekeraar voor natuurgeneeskunde.

Wat is natuurgeneeskunde

Natuurgeneeswijzen is de verzamelnaam voor vele alternatieve geneeswijzen. Bij natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat de mens als een geheel kan worden gezien. De mens zou bestaan uit een fysieke, psychische, emotionele en spirituele eenheid. Mocht een van deze eenheden worden verstoord door bijvoorbeeld een ziekte, dan zullen de andere eenheden daar ook hinder van ondervinden. Bij een behandeling vanuit de natuurgeneeskunde gaat men daarom ook niet enkel naar de klacht kijken, maar worden alle vier genoemde gebieden van de mens bekeken.

Onder natuurgeneeskunde verstaat men onder meer: ademhalingstherapie, hydrotherapie, hypnotherapie, fytotherapie, lichttherapie, kruidentherapie, orthomoleculaire geneeskunde, etc.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Een vergoeding voor natuurgeneeskunde krijg je niet uit de basisverzekering. Wel zijn er vergoedingen van diverse aanvullende pakketten.

Zorgverzekeraars tellen vaak wel een aantal eisen/voorwaarden voordat een vergoeding gegeven zal worden. Het komt er vaak op neer dat de therapeut bij een (door de zorgverzekeraar) erkende beroepsvereniging moet horen. Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar door, om er zeker van te zijn.

In onderstaand overzicht kan je de vergoedingen per zorgverzekeraar voor natuurgeneeskunde vinden.