Op zoek naar een vergoeding voor medische fitness? Hier geven we je meer informatie over medische fitness, en hoe je een vergoeding kan krijgen uit je zorgverzekering.

Medische fitness is een goede optie voor mensen die tijdens (zwaar) blessureleed willen blijven sporten. Doel is om vervolgens weer snel dingen te kunnen.

Wat is medische fitness?

Medische fitness is het actief blijven ondanks een blessure. Je doet dit in samenwerking met je fysiotherapeut, die een trainingsschema kan opstellen. Hierbij wordt rekening gehouden met je beperkingen door je blessure.

Daardoor blijf je actief, en kan je je conditie op peil houden. Dit is uiterst gunstig voor mensen die door zwaar blessureleed lang uit de roulatie zijn.

Ook is medisch fitness een uitkomst voor mensen die willen afvallen. Omdat iemand een schema voor je maakt, en je actief begeleidt, werkt dat vaak beter dan als je het zelf doet.

Vergoeding uit zorgverzekering

Uit je basisverzekering is er geen vergoeding voor medisch fitness. De aanvullende verzekering biedt soms wel een vergoeding.

Hoewel er een vergoeding is uit de aanvullende verzekering, is deze vergoeding vaak wel beperkt. Het gaat in de meeste gevallen om een vergoeding voor het inschrijfgeld. Let er daarom goed op wat je gaat betalen voor zo’n aanvullende verzekering. Als je niks anders uit het pakket gebruikt, dan is het misschien voordeliger om zelf het inschrijfgeld te betalen.

Onderstaande tabel toont de vergoedingen per zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering.