Op zoek naar een zorgverzekering die laserontharing of laserepilatie vergoedt? Op deze pagina kan je een overzicht van zorgverzekeraars die een vergoeding voor laserontharing bieden.
Bij een lasertherapie worden de haarzakjes zo aangetast door een laser, dat de haren in principe niet meer terugkomen. De huid wordt hierbij niet beschadigd. Naast ontharen (of epileren) wordt de lasertherapie voor een aantal andere dermatologische toepassingen gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld:
- De vaatlaser, bij de behandeling van spataderen.
- De pigmentlaser, bij de behandelingen van pigmentstoringen.
- De fractional laser, bij de behandeling van littekens of oneffenheden op de huid.
- De MiraDry laser, bij de behandeling voor overmatig zweten.
Voorwaarden vergoeding
Bij veel zorgverzekeraars is het mogelijk om een vergoeding voor lasertherapie te ontvangen. Wel dien je vaak aan een aantal voorwaarden te voldoen. Vraag dit altijd na bij je zorgverzekeraar. Deze voorwaarden kunnen zijn:
- Laserbehandeling dient uitgevoerd te worden door een erkende ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg’ therapeut (de BIG-erkende therapeut).
- Doorverwijzing van huisarts/specialist is nodig.
- Therapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).
Verder kan het zijn dat de zorgverzekeraar je een vergoeding uit een bepaald budget kan bieden voor verschillende huidtherapieën. Denk bijvoorbeeld aan acne-, oedeem- of camouflagetherapie. Andere zorgverzekeraars zullen een vergoeding bieden die enkel over de laserbehandeling gaat. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden door.
In onderstaand overzicht vind je de vergoedingen voor laserontharing.