Wil je een zorgverzekering met een lactatiekundige hulp vergoeding? Hier vind je een overzicht van verzekeraars met de vergoedingen voor een lactatiekundige.

Wat is lactatiekundige hulp?

Lactatiekundige hulp is de hulp die een vrouw kan krijgen als zij moeite heeft met het geven van borstvoeding. De lactatiekundige kan de vrouw daarin helpen door advies, voorlichting en hulp aan te bieden als er sprake is van een gebrek aan productie van moedermelk. Ook kan de lactatiekundige helpen als blijkt dat de groei van de baby achterblijft, en dat te wijten is aan de moedermelk.

Aanvullende verzekering vergoeding

Er is geen dekking van de basisverzekering voor lactatiekundige zorg. Wel zijn er verzekeraars die een vergoeding bieden uit de aanvullende verzekering.

Om gebruik te maken van zo’n vergoeding, dien je vaak wel aan voorwaarden te voldoen. Zo kunnen de zorgverzekeraars het volgende eisen:

  • Er is een verwijzing van een huisarts, verloskundige of CB-arts.
  • De lactatiekundige is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige (NVL).

Per verzekeraar verschillen de voorwaarden. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van vergoedingen voor lactatiekundige hulp per verzekeraar. Raadpleeg altijd de zorgpolis van de zorgverzekeraar om op de hoogte te zijn van de voorwaarden.