Wil je een vergoeding voor een kunstgebit uit de zorgverzekering? Op deze pagina vind je meer informatie over de vergoedingen voor een kunstgebit van de verschillende zorgverzekeraars.

Soorten kunstgebit

Een kunstgebit kan een vervanging zijn voor je hele gebit, of voor een deel van je gebit. Er bestaan eigenlijk twee soorten kunstgebitten.

  • Standaard kunstgebit, die zit los in je mond en kan je er makkelijk uithalen
  • Kunstgebit op implantaten, ook wel een klikgebit genoemd

De kosten voor een kunstgebit zijn, afhankelijk van de materialen, ongeveer 900 tot 1300 euro.

Vergoeding basisverzekering kunstgebit

De basisverzekering biedt een gedeeltelijke vergoeding voor een kunstgebit. Eens in de vijf (5) jaar krijg je 75% van de kosten vergoed. Je hebt dus een eigen bijdrage van 25%.

Als je kunstgebit gerepareerd moet worden (of opnieuw passend gemaakt moet worden), dan heb je een eigen bijdrage van 10%. De basisverzekering vergoedt dan dus 90%.

Die vergoedingen gaan enkel op voor het kunstgebit zelf. Als er eerst nog tanden moeten worden getrokken, dan is daar geen vergoeding voor uit de basisverzekering.

Vergoeding aanvullende verzekering

Voor de eigen bijdrage kan je je aanvullend verzekeren. De vergoeding daarvan is onderdeel van een tandartsverzekering. Hier geldt vaak een vergoeding van een deel van de eigen bijdrage (bijvoorbeeld 75%).

In onderstaand overzicht zie je de vergoedingen die de zorgverzekeraars bieden voor een kunstgebit.