Op zoek naar een huidtherapie vergoeding uit je zorgverzekering? Wij leggen je op deze pagina uit hoe je een vergoeding voor huidtherapie kan ontvangen van je zorgverzekering.

Huidtherapie mogelijkheden

Er bestaan diverse manieren waarbij je huidtherapie toepast. Denk bijvoorbeeld aan:

Afhankelijk van je voorkeuren, kan je op die pagina’s kijken om te zien wat voor een vergoedingen er gelden voor die therapieën.

Huidtherapeut behandelingen

Je kan voor diverse behandelingen naar een huidtherapeut gaan. Behandelingen die daar vaak worden uitgevoerd zijn voor:

  • Acne
  • Brandwonden
  • Couperose
  • Huidtransplantaten
  • Lipoedeem

Vergoeding aanvullende verzekering

Uit de basisverzekering geldt er geen vergoeding voor huidtherapie. Wel zijn er diverse aanvullende pakketten waarmee je je voor huidtherapie kan verzekeren.

Vaak is het zo dat er een budget per kalenderjaar beschikbaar is om uit te geven aan de eerder genoemde therapieën. Er is dus een bedrag dat je aan al die mogelijkheden uit kan geven. Vaak gaat dat wel snel op als je gebruik maakt van meerdere therapeuten. Dat bedrag kan wel erg verschillen per zorgverzekeraar, dus let daar goed op tijdens de vergelijking.

Voorwaarden

Er is meestal geen verwijzing nodig van je huisarts of arts om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Enkele verzekeraars vragen om een doorverwijzing van een arts. Ook zijn er verzekeraars die willen dat de huidtherapie gedaan wordt door een therapeut BIG-erkend is. Ook is het soms nodig om bij een erkende beroepsvereniging te zitten.

Voor de exacte voorwaarden zal je moeten informeren bij je zorgverzekeraar, of zelf de zorgpolis doornemen.

Vergoeding per verzekeraar

Onderstaande tabel toont de vergoeding per zorgverzekeraar uit de aanvullende zorgverzekering.