Wil je een zorgverzekering met een vergoeding voor homeopathie? In de tabel onderaan deze pagina vind je een overzicht van verzekeraars met een homeopathie vergoeding.

Wat is homeopathie?

Met homeopathie gaat men uit van de kracht van de mens, zodat deze zichzelf op natuurlijke wijze kan herstellen. Homeopathie helpt de stimulatie daarin.

Zo’n 200 jaar geleden ontdekt door Samuel Hahnemann, werkt homeopathie door middel van het innemen van mineralen, planten en/of dierlijke producten. Als je een ziekte hebt, zegt homeopathie ons dat wij eenzelfde stof tot ons moeten nemen die zo’n zelfde ziekte veroorzaakt, en dat op die manier de genezing werkt.

Homeopathische middelen zijn er in vele soorten, denk daarbij aan:

  • Kalmeringsmiddel
  • Psoriasis behandeling
  • Bloeddrukverlagers
  • Cholesterolverlagers
  • Maagzuurremmers

Voorwaarden vergoeding homeopathie

Veel aanvullende dekkingen bieden een vergoeding voor homeopathie. Voordat je besluit om naar een homeopaat te gaan, dien je wel wat doorgenomen te hebben. Verzekeraars vergoeden namelijk niet zomaar.

De homeopaat dient aangesloten te zijn bij een erkende beroepsvereniging. In Nederland hebben we daarin de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH), de artsenvereniging voor integrale geneeskunde (AVIG) en de Nederlandse Organisatie van Klassiek Homeopaten (NOKH).

Let op: Niet elke zorgverzekeraar erkent alle beroepsverenigingen. Vraag dus bij je zorgverzekeraar na (of lees de polisvoorwaarden) hoe het zit bij hen.

Vergoeding per verzekeraar

In onderstaande tabel kan je de vergoedingen voor homeopathie per zorgverzekeraar vinden.