Op zoek naar een vergoeding voor halotherapie? Op deze pagina vind je meer informatie over de vergoedingen voor halotherapie vanuit je zorgverzekering.

Wat is halotherapie

Halotherapie (ook wel zouttherapie genoemd) is een natuurlijke therapie waarbij zout in hoge concentratie in een ruimte wordt verspreid. Denk aan de zeelucht, maar dan in een droge omgeving. Er zijn klinieken die gevestigd zijn in zoutmijnen of zoutgrotten, waar men ook aan een hoger zoutgehalte bloot wordt gesteld.

Halotherapie richt zich op het verbeteren van de ademhaling, een gezondere huid, betere slaap, en verbeterde fysieke fitheid en welzijn.

Halotherapie is daarnaast 100% natuurlijk. En hoewel de concentratie zout hoog is bij zo’n sessie, overschrijdt dit niet een natuurlijke grens. Het is daarom ook een veilige methode om gebruik van te maken.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering biedt geen vergoeding aan voor halotherapie. Wel is er op het moment één zorgverzekeraar die via een aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor halotherapie biedt, Zorg en Zekerheid.