Het is mogelijk om een vergoeding voor fysiotherapie uit de basisverzekering te krijgen, maar voor volwassenen is dat beperkt. Alleen als je fysiotherapie voor een chronische aandoening hebt, heb je recht op een vergoeding na de 20e behandeling.

Als je een chronische aandoening hebt, dan kan je jezelf laten verzekeren voor de eerste 20 behandelingen. Dit kan door middel van een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Ook voor mensen zonder chronische aandoening geldt dat zij een vergoeding kunnen krijgen voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Ben je nog geen 18 jaar, dan gelden er voor jou andere regels wat betreft fysiotherapie vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste negen behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Als je daarna nog meer behandelingen nodig hebt, dan zal de verzekeraar nog maximaal negen extra behandelingen vergoeden. Vanaf de 19e behandeling heb je dus een aanvullende verzekering nodig voor een vergoeding.

Voor kinderen met een chronische aandoening gelden weer wat andere regels. Zij krijgen een vergoeding voor alle behandelingen.

Zorgverzekering vergelijken

Een van de meest gekozen aanvullende verzekeringen is die voor fysiotherapie. Omdat deze vaak gekozen wordt, kan je hem ook vinden in onze zorgvergelijker.

Tijdens het zorgverzekering vergelijken kan je aankruisen wat voor een vergoeding je graag zou willen hebben. De vergelijker maakt vervolgens voor jou een lijst met zorgverzekeraars die dat aanbieden.

In onderstaand overzicht vind je per zorgverzekeraar een vergoeding voor fysiotherapie, en welke premie je daarvoor (extra) moet betalen.