Flaporen ontstaan door een misvorming in het kraakbeen van je oor. Hierdoor heb je afstaande oren. Met een flapoorcorrectie kan je dit corrigeren. Deze operatie wordt niet vergoed door de basisverzekering, maar je kan je wel laten dekken door een aanvullende verzekering.

Kosten flapoorcorrectie

De kosten voor een flapoorcorrectie zijn redelijk fors. Dit kost meestal tussen de 2000 en 4000 euro. Zo’n oorcorrectie is zo duur, omdat het op een operatieve manier moet gebeuren.

Gelukkig kan je met een aanvullende verzekering de kosten deels vergoed krijgen. Wel zal je hier vaak toestemming van de zorgverzekeraar voor moeten vragen.

Leeftijdsgrens

Omdat flaporen al op vroege leeftijd geconstateerd kan worden, wordt er vaak al vroeg iets aan gedaan. Vaak zijn het kinderen die zo’n operatie ondergaan. Vanaf vijf jaar zou het al mogelijk zijn.

Daarom zijn de aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars vaak beperkt tot het vergoeden van kinderen tot 18 jaar. Volwassenen krijgen vrijwel nooit een vergoeding hiervoor. Vraag na bij je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Verdere voorwaarden

Naast de leeftijdsgrens kan de zorgverzekeraar nog een aantal andere voorwaarden opleggen. Zo dien je vaak:

  • Toestemming te hebben van je zorgverzekeraar voor de ingreep.
  • Een verwijsbrief te hebben van je huisarts.
  • Bij een gecontracteerde zorgverlener de ingreep ondergaan.

Contacteer je zorgverzekeraar om na te vragen wat de voorwaarden allemaal kunnen zijn.

Aanvullende zorgverzekering vergoeding

Voor een oorcorrectie als een flapoorcorrectie kan je dus een vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering. Bedenk goed dat je aan een aantal voorwaarden zal moeten voldoen. Lees daarvoor de polisvoorwaarden na, of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Vergoeding per verzekeraar