Wil je een zorgverzekering vergelijken met een chiropractie vergoeding? Kijk dan eens in het overzicht onderaan deze pagina waar je de vergoedingen voor een chiropractor kan vinden per zorgverzekeraar.

Wat is chiropractie?

Chiropractie (of chiropraxie/chiropraxis) is in feite het ‘manipuleren’ van het zenuwstelsel van het eigen lichaam. Door op bepaalde pijnpunten met impulsen te drukken, kan de chiropractor zo je eigen lichaam voor de gek houden. De chiropractor kan je helpen bij pijn in je rug, nek en hoofd. Maar ook bijvoorbeeld bij spier- en gewrichtspijn.

Chiropractie is een behandelmethode onder alternatieve geneeswijzen. Het wordt daarom niet door je basisverzekering vergoed. Wel kan je je aanvullend verzekeren.

Vergoeding aanvullende verzekering

Veel verzekeraars bieden wel een aanvullende verzekering aan voor een chiropractie vergoeding.

Als je een vergoeding wilt van de aanvullende verzekering, dan moet je aan een voorwaarde te voldoen. De chiropractor moet geregistreerd staan bij een (door de zorgverzekeraar) erkend register. Dat zijn:

  • Stichting Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC)
  • Stichting Chiropractie Nederland (SCN)

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars erkend die registers.

Verder is het goed om te weten dat de vergoeding voor chiropractie soms samen gaat met die van acupunctuur.

Informeer bij je zorgverzekeraar hoe het daar zit met de voorwaarden.

Vergoeding per verzekeraar

De vergoedingen voor chiropractie kan je vinden in onderstaande tabel. Ook zie je wat je aan maandelijkse premie daarvoor dient te betalen en wat de vergoeding inhoudt.