Camouflagetherapie vergoedingen kan je op deze pagina vinden. Zorgverzekering vergelijken? Maak dan gebruik van de zorgvergelijker.

Wat is camouflagetherapie

Camouflagetherapie kan je helpen bij huidaandoeningen of bij het minder laten opvallen van kleurafwijkingen in de huid. Eigenlijk is dit niet een echte therapie, maar een behandeling met een tijdelijke effect.

Door middel van camouflagetherapie kan je dus je huid behandelen. Denk hierbij aan brandworden, pigmentvlekken, wijnvlekken, spataderen, littekens of acne.

Voorwaarden vergoeding

Voor camouflagetherapie is er geen vergoeding uit de basisverzekering. Uit de aanvullende verzekering bieden diverse zorgverzekeraars wel een vergoeding. Daarvoor gelden vaak wel wat voorwaarden.

Zo wordt enkel een vergoeding gegeven voor behandelingen die plaatsvinden in het gezicht of de hals. Verder dient de therapeut BIG-erkend te zijn, en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

Let er ook op waar je de vergoeding uit krijgt. Soms is het zo dat de vergoeding voor camouflagetherapie uit hetzelfde potje komt als acnetherapie of laserontharing.

Check dit altijd door dit na te vragen bij de zorgverzekeraar.

Vergoeding per verzekeraar

Onderstaande tabel toont de vergoeding per verzekeraar uit de aanvullende verzekering.